Σεμινάρια - Εργαστήρια-Ημερίδες

Βραχυπρόθεσμα εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια

head2018b cΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το 9ο Πανελλήνιο Λιβαδοπονικό Συνέδριο (9-12 Οκτωβρίου 2018) με θέμα «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΒΑΔΟΠΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ:Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης – Αειφορία και Βιοοικονομία – Υπηρεσίες Οικοσυστημάτων», που έκλεισε τις εργασίες του την περασμένη Παρασκευή. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ελληνικής Λιβαδοπονικής Εταιρείας βρέθηκε η -κρίσιμη για την ελληνική κτηνοτροφία- περίοδος της εκπόνησης και εφαρμογής των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης (ΔΣΒ), μια επιλογή που αποδείχθηκε ορθή, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των 150 συνέδρων.

maxresdefaultΤο Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ) διοργανώνει στο πλαίσιο του προγράμματος  LIFE+ Πληροφόρηση & Επικοινωνία, με τίτλο «Οι οικολογικές υπηρεσίες, τα κοινωνικά οφέλη και η οικονομική αξία των υπηρεσιών των οικοσυστημάτων στις περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη» (Ακρωνύμιο: “LIFE Natura2000 Value Crete” – LIFE13 INF/GR/000188), δύο (2) Συναντήσεις Εργασίας (Workshops) με θέμα τη «Διαχείριση των περιοχών του Δικτύου NATURA2000: Νέες προκλήσεις, καλές πρακτικές και διαβούλευση με την κοινωνία».

Tags: ,

Στο πλαίσιο της αναμενόμενης ανάρτησης των δασικών χαρτών σε διάφορες περιοχές της χώρας, η Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων, με την συνεργασία της ΕΚΧΑ Α.Ε. διοργανώνει δύο ενημερωτικές ημερίδες με θέμα τις διαδικασίες υποβολής αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες που θα αναρτηθούν, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής που ανέπτυξε η ΕΚΧΑ Α.Ε.
Η πρώτη από αυτές τις ημερίδες θα γίνει στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11,00'.
Η δεύτερη ημερίδα θα γίνει στην Θεσσαλονίκη, στο μεγάλο αμφιθέατρο του κτιρίου Α' των εγκαταστάσεων του Τμήματος Δασολογίας στον Φοίνικα, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11,00'. Οι ημερίδες απευθύνονται στους ιδιώτες Δασολόγους που θα εμπλακούν στις διαδικασίες υποβολής αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες που θα αναρτηθούν και στην διάρκειά τους στελέχη της Διεύθυνσης Δασικών Χαρτών & Φ.Π. της ΕΚΧΑ Α.Ε. θα παρουσιάσουν την σχετική διαδικτυακή εφαρμογή και τις διαδικασίες που την συνοδεύουν.
Στο τέλος αυτών των παρουσιάσεων (που αναμένεται να διαρκέσουν 2 περίπου ώρες), θα ακολουθήσει ενημέρωση - συζήτηση για διάφορα θέματα που απασχολούν τα μέλη του Συλλόγου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.deltio typoy PKD 06 11 2016

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 663
coord_gr 345
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 258
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 244

Τελευταία Μέλη

  • QdHzZywiGVLp
  • Konstantinos_GR
  • vasimark
  • DiePotato
  • SOFIAPAPAMIKIDI