Χλωρίδα/Πανίδα

Το έντομο Dryocosmus kuriphilus (σφήκα της καστανιάς) αν και είναι ιθαγενές έντομο της Κίνας έχει εισβάλει και εξαπλωθεί σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Στην Ευρώπη εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2002 στην Ιταλία και έκτοτε εξαπλώθηκε και στις γειτονικές χώρες. Στη χώρα μας η παρουσία του εντόμου εντοπί- στηκε για πρώτη φορά το 2014 στην Π.Ε. Πιερίας.

 Sfika afisasfika2

Μια χρήσιμη βάση δεδομένων για όσους ασχολούνται με την ελληνική φύση ως επιστήμονες, οικολόγοι, ορειβάτες η απλά .. μερακλήδες !

Την έστησε το Μετσόβιο πολυτεχνείο και είναι αρκετά λειτουργική!

Στην βάση είναι καταχωρημένα Τοπία Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους (ΤΙΦΚ), βιότοποι Corine, βιότοποι NATURA, άλλα τοπία και άλλοι βιότοποι.

Είναι επίσης καταχωρημένα τα περισσότερα είδη και υποείδη της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας.

Η πλοήγηση στους τόπους και τα είδη γίνεται με τους αντίστοιχους συνδέσμους. Η αναζήτηση γίνεται με την βοήθεια κριτηρίων (γεωγραφική περιοχή, είδος τόπου κ.λ.π.)

H εφαρμογή του χάρτη χρησιμοποιείται στους τόπους για την απευθείας αναζήτηση και απεικόνιση επιλεγμένων  ομάδων τόπων και περιοχών.

Για επικοινωνία μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η φιλοξενία του ιστοχώρου γίνεται από τον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

 

alt

Το φυτό με την ονομασία Lithops της οικογένειας των Aizoaceae είναι ιθαγενές της Νότιας Αφρικής και αποτελεί ένα από τα πλέον παράδοξα φυτά, όπως άλλωστε δηλώνει η εμφάνισή του. Η πρώτη εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι πρόκειται για πέτρα που… ανθίζει. 

evrosBirdsΣυνολικά 3.041 πουλιά, από 74 είδη διαφόρων ομάδων (αρπακτικά, χηνόμορφα, στρουθιόμορφα, κ.ά), δακτυλιώθηκαν την περασμένη χρονιά από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του Φορέα, Γιάννης Φακριάδης, δακτυλιώθηκαν μικρά πουλιά, όπως ο Δεντροφυλλοσκόπος Phylloscopus collybita, με βάρος μόλις 5,6 γρ, αλλά και μεγάλα, όπως ο Βουβόκυκνος Cygnus olor, με βάρος 5,75 κιλά!

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 665
coord_gr 347
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 325
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 263
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 247

Τελευταία Μέλη

  • bjpEwDsCu
  • Σπυρίδων Γκριμόπουλος
  • cfghLzHMfI
  • njrRFqgrzwSlxt
  • mcwxpsuDIPApRM