Ακόμα και εισιτήριο στο Σειχ Σου σκέφτεται να βάλει ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να καλύψει τα έξοδα χρήσης και προστασίας του δάσους ενώ στην ίδια λογική κινείται και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου.
Στην σημερινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν από κοινού για την πρωτοβουλία του Δήμου της Θεσσαλονίκης να διεκδικήσει τον τίτλο της "Πράσινης Πρωτεύουσας 2014" στο θέμα της διαχείρισης του περιαστικού δάσους, ο δήμαρχος της πόλης Γ. Μπουτάρης τόνισε ότι «τόσο η θάλασσα όσο και το δάσος είναι χώροι αναψυχής, η χρήση των οποίων περιλαμβάνει ένα κόστος το οποίο δεν μπορεί να ενσωματώνεται στους φόρους.» «Κάποιος πρέπει να πληρώσει» πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι το κόστος της συντήρησης του δάσους είτε θα ενταχθεί στους φόρους είτε θα επιβληθεί εισιτήριο προκειμένου κάποιος να μπορεί να περιηγηθεί εντός του.Ο κ.Μπουτάρης ζήτησε να προχωρήσει η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης του Σέιχ Σου με τον δήμο να έχει κεντρικό ρόλο.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου μάλιστα έκανε λόγο για προσπάθεια υπέρβασης των δυσκολιών που προκύπτουν από την «ασφυκτική» νομολογία του ΣΤΕ για τις κατασκευές εντός των περιαστικών δάσών προκειμένου να υπάρχουν κάποια έσοδα. Ο ίδιος συμφωνώντας με την τοποθέτηση του δημάρχου είπε ότι « πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική ότι υπάρχει ένα ταμείο που καλύπτει όλα τα έξοδα» και πρόσθεσε ότι το ΥΠΕΚΑ προσπαθεί να προωθήσει μια θεσμική αλλαγή έτσι ώστε να υπάρχουν έσοδα από την νόμιμη λειτουργια καφενείων και άλλων χώρων αναψυχής εντός των δασών.