Παραμένει εγκαταλελειμμένο στη μοίρα του το συγκρότημα κατοικιών που κατασκευάστηκε πριν από 20 και πλέον χρόνια στην καρδιά του δάσους Περτουλίου από το ΑΠΘ και το οποίο προορίζονταν για φιλοξενία πανεπιστημιακών και φοιτητών.
Παρά το ότι η «Αναπτυξιακή» του Δήμου Πύλης ανακίνησε το θέμα πέρυσι, άκρη δεν βγαίνει καθώς η διαχείρισή του ανήκει αποκλειστικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Το χωριό παραμένει κυριολεκτικά στοιχειωμένο από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, όταν το Α.Π.Θ., το οποίο και διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του δάσους Περτουλίου, αποφάσιζε να υλοποιήσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο το οποίο στην πλήρη εξέλιξή του (και εφόσον εφαρμοζόταν τελικά) θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τον ευρύτερο ορεινό όγκο, αλλά και το Νομό Τρικάλων. Στην καρδιά του δάσους του Περτουλίου, αν οδηγήσει κανείς μέσα από δασικό δρόμο και μερικές εκατοντάδες μέτρα και εκτός αυτού, φτάνει στο πρότυπο «χωριό» το οποίο είχαν οραματιστεί οι Πανεπιστημιακοί. Παραδοσιακά οικήματα, φτιαγμένα με πέτρα και ξύλο, σπίτια, γραφεία, συνεδριακοί χώροι, υποσταθμός της ΔΕΗ για την εξασφάλιση παροχής ρεύματος και όλες οι άλλες απαραίτητες υποδομές, βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στο δάσος. Όπως λένε οι ντόπιοι, οι οποίοι είχαν δουλέψει κιόλας μεροκάματα για την κατασκευή αυτών των οικημάτων, προορίζονταν για την φιλοξενία καθηγητών και φοιτητών, προκειμένου να πραγματοποιούν σειρά μελετών για το περιβάλλον, αλλά και για την διεξαγωγή συνεδρίων. Ωστόσο το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο, εγκαταλείφθηκε, άγνωστο για πιο λόγο. Ξοδεύτηκαν εκατομμύρια εκεί, ωστόσο οι εγκαταστάσεις παραμένουν στο έλεος των καιρικών συνθηκών.
Πηγή: trikalavoice.gr