Νέα από τον Κόσμο

Water pollution and physical modifications are still affecting the ecology of many of Europe’s lakes, rivers, transitional water bodies and coastal waters. These problems are likely to prevent the water bodies reaching ‘good’ status by 2015, a target set by the EU’s Water Framework Directive (WFD).

Link: http://www.eea.europa.eu/highlights/more-than-half-of-eu?utm_source=EEASubscriptions&utm_medium=RSSFeeds&utm_campaign=Generic

http://www.ogm-alerte-mondiale.net/?lang=en

23-10-2012 12-43-49 μμ

Η έρευνα CRIIGEN. Για να κατανοήσουμε πόσο επιβλαβές είναι το NK603 καλαμπόκι και το παρασιτοκτόνο Roundup για την υγεία του ανθρώπου. Και πώς αξιολογούνται μέχρι σήμερα τα γενετικώς τροποποιημένα προκειμένου να εμφανίζονται εντός ορίων ασφαλείας.

Η έρευνα είχει διάρκεια ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ..όχι 90 ημερών όπως οι αντίστοιχες των εταιρειών παραγωγής. Παραδόξως τα αποτελέσματα εμφανίζονται από τον 4ο μήνα και μετά.

cyprusUniOfTechnologyΕκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο «Πρώτο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπισκόπησης και Γεωπληροφορίας του Περιβάλλοντος» που διεξάγεται στην Πάφο της Κύπρου από τις 8 μεχρι τις 10 Απρίλιου το 2013. Λάβετε μέρος και ελάτε σε επαφή με τους κορυφαίους ειδικούς στον τομέα της Τηλεπισκόπησης και της Γεωπληροφορικής.

220px-Acyrthosiphon pisumΟι κηπουροί τη μισούν θανάσιμα, οι εντομολόγοι όμως τη θαυμάζουν. Η μελίγκρα, όπως φαίνεται, δεν τρέφεται μόνο με τους χυμούς της τριανταφυλλιάς σας -τρέφεται και με τη λιακάδα, αφού είναι το πρώτο ζώο στο οποίο ανακαλύπτεται ένας υποτυπώδης μηχανισμός φωτοσύνθεσης.

Η φωτοσύνθεση, η διαδικασία που αξιοποιεί την ενέργεια του ήλιου για την παραγωγή σακχάρων από διοξείδιο του άνθρακα και νερό, είναι χαρακτηριστικό των φυτών, των κυανοβακτηρίων και λίγων ειδών μυκήτων.

Όλοι αυτοί οι οργανισμοί παράγουν καροτενοειδή, ουσίες με έντονα χρώματα που αποτελούν εξαρτήματα του φωτοσυνθετικού μηχανισμού. Μάλιστα πολλά ζώα, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου, προσλαμβάνουν φυτικά καροτενοειδή μέσω της διατροφής και τα χρησιμοποιούν για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη σύνθεση ορισμένων βιταμινών.

CamelΚατά ¼ μειώθηκε τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των άγριων καμηλών στην Αυστραλία εξαιτίας της ξηρασίας και της σφαγής των ζώων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Πρόγραμμα Διαχείρισης Καμηλών της Αυστραλίας, πριν λίγα χρόνια ο πληθυσμός τους έφτανε το ένα εκατομμύριο, όμως σήμερα έχει μειωθεί στα 750.000 άτομα.

SavannahΑπό δέντρα θα καλύπτονται μέχρι το 2100 οι σαβάνες της Αφρικής, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου «Goethe» στη Φρανκφούρτη, σε συνεργασία με το Κέντρο Βιοποικιλότητας και Κλιματικής Έρευνας.

Δεδομένου ότι οι υψηλές συγκεντρώσεις co2 στο έδαφος και τον αέρα ενισχύουν το μέγεθος και το φύλλωμα των δέντρων, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η «γονιμοποίηση» από το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τη βλάστηση στην Αφρική.

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 664
coord_gr 347
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 261
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 246

Τελευταία Μέλη

  • bio
  • GM ENGINEER
  • Musicswido
  • ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ
  • Ektor