Σεμινάρια - Εργαστήρια-Ημερίδες

Βραχυπρόθεσμα εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια

DSC 0248-20Παρουσίαση του πολύπλευρου έργου του Συνδέσμου για τον Υμηττό

Το πολύπλευρο έργο του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης στις 4 Ιουλίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Χαρδαλιάς Δήμαρχος Βύρωνα,ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Δήμου-μέλους του να ενημερωθεί για τη χρήση των εισφορών του.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ παρουσίασε έναν απολογισμό 8ετούς δράσης, όπου προκύπτει ότι την περίοδο 2005-2012, ο Δήμος Ηλιούπολης έλαβε προμήθειες και υπηρεσίες, μεγαλύτερης οικονομικής αξίας από την ετήσια εισφορά του στον Σύνδεσμο. Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, αυτή η σχέση ανταποδοτικότητας δεν μπορεί να ισχύσει και για τους 12 Δήμους-μέλη του Συνδέσμου, γιατί δεν έχουν όλοι το ίδιο δασικό εύρος και ο ΣΠΑΥ επενδύει στην προστασία του συνόλου των 81.000 στρεμμάτων του Υμηττού.

Την Τετάρτη 26-6-2013, στην αίθουσα συνεδρίων του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων (ΙΜΔΟ & ΤΔΠ) πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Προστασία Δασών από Πυρκαγιές και Πρωτογενής Τομέας». Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών του ΥΠΑΑΤ-Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο και η Ειδική Γραμματεία Δασών του ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και το WWF Ελλάς.

Τριήμερη ενημερωτική εκδήλωση για τις προοπτικές κατάρτισης εθελοντών πολιτικής προστασίας διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Outland, που αφορά στην Ανάπτυξη Εργαλείων για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας σε Θέματα Φυσικών Καταστροφών, όπως είναι οι δασικές πυρκαγιές, σε Ελλάδα και Βουλγαρία. 

Ανακοινώθηκε το νέο Πρόγραμμα Online Σεμιναρίων από το Agronomist σε θέματα αγροτικής και περιβαλλοντικής κατάρτισης.

Τα Σεμινάρια διεξάγονται αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου και μπορούν να τα παρακολουθήσουν ενδιαφερόμενοι από όλη την Ελλάδα.

Πρόγραμμα Σεμιναρίων

 πηγή: http://www.semifind.gr/default.asp?pid=1231&langid=53&mdl=news&subid=20&itemid=2704

800px-Gypaetus barbatusEYP16AΗ προστασία των άγριων πτηνών από τα δηλητηριασμένα δολώματα θα είναι το κεντρικό θέμα της ημερίδας που διοργανώνει την Παρασκευή 19 Απριλίου ο Δήμος Γόρτυνας σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την απελευθέρωση 4-5 γερακίνων (Buteo buteo) στη θέση «Φαραγγιανή Κεφάλα». Έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 5 το απόγευμα στο χωριό Σοκαράς και εκτός από την απελευθέρωση των γερακίνων (Buteo buteo), θα περιλαμβάνει ενημέρωση για την παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, τις γερακίνες, την οικολογία και τις απειλές που δέχονται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και αναφορά στα κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων.

Xarokopeio 4th remoteBackground

The European Space Agency (ESA) is organising a series of advanced thematic training courses devoted to train the next generation of Earth Observation (EO) scientists to exploit data from ESA and Third Party EO Missions for science and applications development.

Post graduate, PhD students, post-doctoral research scientists and users from European countries and Canada interested in land remote sensing and its applications are invited to attend a 5 day course which will be held in Harokopio University, Athens, Greece from 01 to 05 July 2013. Research scientists and students from all other countries are also welcome to apply and participate to the course subject to space availability.

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 664
coord_gr 347
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 261
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 246

Τελευταία Μέλη

  • bio
  • GM ENGINEER
  • Musicswido
  • ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ
  • Ektor