Πολιτική

«Με τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα δεν υπάρχει θέμα νομιμοποίησης σε αιγιαλό, δάσος ή αρχαιολογικό χώρο» ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης.

Τόνισε ότι με τη νέα ρύθμιση για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων θα χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες από τη γεωγραφική υπηρεσία στρατού, αεροφωτογραφίες και δημόσια έγγραφα.

afthereta2Σε πλήρη ανατροπή της δασικής νομοθεσίας προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος, με βασικό στόχο την «τακτοποίηση» των 550 οικοδομικών συνεταιρισμών που κατέχουν περίπου 118.000 στρέμματα γης και περισσότερες από 250.000 συνεταιριστικές μερίδες. Ο δασικός χαρακτήρας των εκτάσεων που κατέχουν αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για το 60% των περιπτώσεων στην Αττική και το 22% στην υπόλοιπη χώρα.

 

anemogenitriaΤο Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε όλες τις αιτιάσεις τεσσάρων οικολογικών οργανώσεων και έκρινε ότι είναι δυνατή η εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ακόμη και σε δασικές περιοχές και μικρά νησιά επικυρώνοντας τη σχετική υπουργική απόφαση.

YPEKAΤην μη αξιοποίηση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης 13,8 εκατ. Ευρώ με κίνδυνο την επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω της αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ επισημαίνει με δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης. Πρόκειται για χρηματοδότηση που προέρχεται αποκλειστικά από ευρωπαϊκούς πόρους και παραμένει στο συρτάρι πάνω από δύο χρόνια. 

PrespesΕυθύνες για απαράδεκτη και αδικαιολόγητη κωλυσιεργία επιρρίπτουν στο ΥΠΕΚΑ, αλλά και προσωπικά στον Υπουργό Ευάγγελο Λιβιεράτο, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς και Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, με αφορμή την επίτριετία καθυστέρηση κύρωσης της Διεθνούς Συμφωνίας για την Προστασία και Αειφόρο Ανάπτυξη του Πάρκου Πρεσπών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου), οι δυο οργανώσεις θέτουν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ προ των σοβαρών ευθυνών της για τη γενικότερη υστέρηση στην εφαρμογή διεθνών και κοινοτικών πολιτικών για τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτων.

Δικαιώνονται καταπατητές - Χτίζονται «τυφλά» οικόπεδα - Όλο το σχέδιο νόμου

afthereta2Κανένα ακίνητο που βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως δεν θα μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί δασικό. Ειδικότερα, το Δημόσιο χάνει το δικαίωμα να επικαλείται δικαιώματα κυριότητας (ως δάση) σε καταπατημένα ακίνητα άνω των δύο στρεμμάτων, τα οποία σήμερα βρίσκονται εντός σχεδίου ή εντός ορίων οικισμού και κάποιος τα νέμεται για 30 χρόνια, ακόμη κι αν δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας. Θα πρέπει ωστόσο το Δημόσιο κατά το διάστημα αυτό να μην έχει αξιώσει την επιστροφή τους.

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 664
coord_gr 347
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 261
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 246

Τελευταία Μέλη

  • bio
  • GM ENGINEER
  • Musicswido
  • ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ
  • Ektor