Πυρκαγιές

Pyrk

pirosvestikiΤην πρόσληψη, κατά την προεκλογική περίοδο, 1.500 εποχικών δασοπυροσβεστών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένα πεντάμηνη (κι όχι εξάμηνη όπως είχε ζητήσει η πυροσβεστική, καθώς και πέντε ιδιωτών χειριστών ελικοπτέρων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας 24 μηνών ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για πρόσληψη επιπλέον 406 εποχικών πυροσβεστών.

PrespesΜειώνεται δραματικά ο πληθυσμός της άγριας πέστροφας στις Πρέσπες, για το λόγο αυτόν και έχει απαγορευτεί από το 2009 η αλιεία της. Επιστήμονες από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ και την Αλβανία βρέθηκαν στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Πρεσπών στη Φλώρινα, μετά από πρόσκληση της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών και συζήτησαν για τα ψάρια και την αλιεία στη λεκάνη των λιμνών.

ForestΣτο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “PROTECT: Ένα ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό μοντέλο για την προστασία των μεσογειακών δασών από τις πυρκαγιές” του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας MED 2007-2013, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα φιλοξενήσει στην Τρίπολη Διήμερη Συνάντηση Εργασίας του εταίρων του έργου η οποία και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου και την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012.

kronios lofosΜια συγκλονιστική καταγγελία κάνει στο www.koutipandoras.gr ο πρώην διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών κ Νίκος Χανιάς. Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, εξηγεί ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας θα μπορούσε να μην είχε καταστραφεί εάν γινόταν άμεση επέμβαση των εναέριων μέσων και συγκεκριμένα των αεροπλάνων της Πυροσβεστική Υπηρεσίας. Ωστόσο αντί τα αεροπλάνα να βρίσκονται στο σημείο και να επιχειρούν κατάσβεση, βρίσκονταν στην εθνική οδό και έσβηναν ξερά χόρτα σε μια «αδιάφορη» φωτιά.

Η πολιτεία αδιαφορεί για τη στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών και τη χορήγηση ουσιαστικής βοήθειας, στον πυρόπληκτο νομό Ηλείας, ο οποίος είναι απροστάτευτος μπροστά σε ένα νέο ενδεχόμενο καταστροφικών πυρκαγιών.

Οπως κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στον Πύργο και αφορούσε την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών της αντιπυρικής περιόδου του 2011 για τις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων:

Τα δασαρχεία το 2009 και το 2010 είχαν λάβει από 150.000 ευρώ περίπου, ενώ το 2011 δεν τους έχει δοθεί καμία πίστωση.

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 664
coord_gr 347
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 261
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 246

Τελευταία Μέλη

  • bio
  • GM ENGINEER
  • Musicswido
  • ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ
  • Ektor