Χαρτογράφηση

Η εφαρμογή είναι το αποτέλεσμα μιας συμμαχία οργανώσεων και βασίζεται σε δορυφορική τεχνολογία στην ανταλλαγή πληροφοριών και σε ένα διεθνές δίκτυο ανθρώπων και οργανισμών που το τροφοδοτούν ανά πάσα στιγμή με δεδομένα

Με μια νέα εφαρμογή μπορεί να αποτυπωθεί η ραγδαία μείωση των δασικών περιοχών της χώρας μας, καθώς ο χρήστης έχει πλέον την ευκαιρία να δει τι ακριβώς συμβαίνει, χάρη στην εφαρμογή Forest Watch της Google. Η εν λόγω εφαρμογή σκοπεύει να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή για το συνεχώς αυξανόμενο κίνδυνο αποψίλωσης των δασών.

Dasikos xartisΠλησιάζει η προθεσμία για τις αντιρρήσεις στο Δασικό Χάρτη Φυλής, μια ανάρτηση που πέρασε σχετικά απαρατήρητη.

Εδώ μπορείτε να δείτε την απόφαση για την ανάρτηση του δασικού χάρτη Δημοτικής Κοινότητας Φυλής. Ως πέρας προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων ορίζεται η Δευτέρα 28 Μαίου 2012. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012. Εδώ τα ανερτημένα 'πεντάρια' της Κτηματολόγιο ΑΕ.

Dasikos xartisΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ

Από τη Διεύθυνση Δασών Νομού Θεσσαλονίκης, που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη, ανακοινώνεται ότι με το υπ' αριθμ. 35508/8-5-2012 έγγραφό μας, αναρτήθηκαν την Τρίτη 8 Μαϊου 2012, οι δώδεκα (12) δασικοί χάρτες των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίας Τριάδας, Περαίας και Ν. Επιβατών του Δήμου Θερμαϊκού, οι δασικοί χάρτες των Τοπικών Κοινοτήτων Θέρμης, Βασιλικών, Ταγαράδων, Ν. Ραιδεστού, Ν. Ρυσίου και Πλαγιαρίου του Δήμου Θέρμης, ο δασικός χάρτης του Δήμου Καλαμαριάς, ο δασικός χάρτης της Τοπικής Κοινότητας Ανάληψης του Δήμου Λαγκαδά και ο δασικός χάρτης της Τοπικής Κοινότητας Μοδίου του Δήμου Βόλβης , σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 13 και 14 του Ν. 3889/2010 (Φ.Ε.Κ. 182Α΄).

Dasikos xartisΤο συνολικό κόστος ολοκλήρωσης του έργου υπολογίζεται σε 1,5 δισ. ευρώ

Στα 302 εκατ. ευρώ υπολογίζει η Κτηματολόγιο Α.Ε. το ποσό που υπολείπεται προκειμένου να ολοκληρωθεί έως το 2016 η κατάρτιση των δασικών χαρτών και έως το 2020 η κτηματογράφηση του συνόλου της χώρας. Για την εξεύρεση των απαιτούμενων επιπλέον πόρων, η εταιρεία προτείνει τον δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και όχι την είσοδο στρατηγικού επενδυτή.

landfillΤο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ανήρτησε στην ιστοσελίδα του σε μορφή χάρτη, τα στοιχεία των ενεργών Χ.Α.Δ.Α., στο πλαίσιο παρακολούθησης της πορείας παύσης λειτουργίας και αποκατάστασης των ενεργών Χ.Α.Δ.Α..

Το Νοέμβριο 2011 στην Ελλάδα είχαν καταγραφεί 395 ΧΑΔΑ (90 ενεργοί και 305 ανενεργοί), και έχει τεθεί ο στόχος της έναρξης έργων αποκατάστασης σ’ αυτούς στο 1ο εξάμηνο 2012.

Dasikos xartisΣε εννέα περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής ξεκινά η ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012.

Πρόκειται για τις περιοχές Άγιος Στέφανος, Ανθούσα, Διόνυσος, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Ραφήνα, Ροδόπολη (Μπάλας) και Σταμάτα. Με τις περιοχές αυτές ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Αναρτήσεων κτηματολογικών στοιχείων σε 33 περιοχές της χώρας που ξεκίνησε σταδιακά από τον περασμένο Ιούνιο.

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 664
coord_gr 347
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 261
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 246

Τελευταία Μέλη

  • bio
  • GM ENGINEER
  • Musicswido
  • ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ
  • Ektor