Χλωρίδα / Πανίδα

Tpanida.grο 12ο Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 8 Απριλίου 2012 στο Ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών. Παραδοσιακά, τα Πανελλήνια Κτηνιατρικά Συνέδρια συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων και δίνουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν θέματα που καλύπτουν όλες τις εκφάνσεις της σύγχρονης ερευνητικής, επαγγελματικής και κοινωνικής δραστηριότητας των Ελλήνων Κτηνιάτρων. Στο συνέδριο αυτό πρόκειται να ανακοινωθούν 12 εργασίες οι οποίες αφορούν την άγρια πανίδα:

ChrysaetosAquilaChrysaetosΈξι δηλητηριασμένα σπάνια μεγάλα αρπακτικά πουλιά βρέθηκαν γύρω από δύο σκοτωμένα με όπλο άγρια άλογα στα Στενά Νέστου, μία περιοχή εξαιρετικής ευρωπαϊκής σημασίας για τη προστασία των μεγάλων αρπακτικών και ενταγμένης στο δίκτυο Natura 2000. Πρόκειται για το σοβαρότερο περιστατικό δηλητηρίασης αρπακτικών πουλιών των τελευταίων ετών το οποίο και εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς.

Cervus elaphus_elaphusTo απόγευμα της περασμένης Κυριακής (15-01-2012), στην περιοχή «Σταφύλια» της Λάρδου, στη νότια Ρόδο, ένα πανέμορφο αρσενικό ελάφι 5 περίπου ετών χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα την ώρα που επιχειρούσε να διασχίσει τον δρόμο και σκοτώθηκε.

cretan wild_goat_l(1)

Σε μάστιγα για την πανίδα της Κρήτης αλλά και για τους κατοίκους του νησιού έχει εξελιχθεί η λαθροθηρία, που φαίνεται να παρουσιάζει αλματώδη αύξηση καθώς πλέον έχει να κάνει ξεκάθαρα με εμπορικούς και οικονομικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 1ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου, που έχει έδρα τα Χανιά, τα περιστατικά λαθροθηρίας με εμπορικό στόχο και σκοπό έχουν πολλαπλασιαστεί και εξαιτίας της κρίσης υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

 zelkovacreticaΗ πλούσια χλωρίδα της Κρήτης παρουσιάστηκε στην εκδήλωση της συλλογικότητας «Terra Verde», στο Βοτανικό Πάρκο, στον Φουρνέ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα».

Κατά την ομιλία του ο κ. Δημήτρης Μπατσάκης, χημικός Εργαστηρίων Ιατρικής Ερευνας, επισήμανε ότι η Δυτική Κρήτη φιλοξενεί τη μεγαλύτερη χλωρίδα της Ευρώπης, καθώς στο νησί φύονται πάνω από 180 διαφορετικά είδη ενδημικών φυτών, ενώ στην Αγγλία για παράδειγμα υπάρχει μόλις 1 ενδημικό φυτό.

Παράλληλα, τόνισε ότι η σημερινή τάση να καταστρέφουμε τη Φύση προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα άλλο περιβάλλον, σύμφωνα με το δικό μας φαντασιακό, είναι μια τεράστια αυταπάτη.

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 664
coord_gr 347
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 261
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 246

Τελευταία Μέλη

  • bio
  • GM ENGINEER
  • Musicswido
  • ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ
  • Ektor