Παρανομίες

Φωτογραφία Νίκου Υφαντή http://www.trekearth.com/members/ifanik/Η παρατεταμένη κακοκαιρία, η αυξημένη τιμή του πετρελαίου και η ανεπαρκής φύλαξη του δάσους της Στροφυλιάς, έχουν σαν αποτέλεσμα το προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο να γίνεται καθημερινά βορά των λαθροϋλοτόμων, σύμφωνα με την Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ).

Όπως καταγγέλλει η οργάνωση, η έλλειψη φύλαξης τα Σαββατοκύριακα τις αργίες αλλά και τις απογευματινές ώρες απ' τους δασοφύλακες του Δασαρχείου Πατρών, έχουν αποθρασύνει τους λαθροϋλοτόμους, οι οποίοι δεν περιορίζονται στην κοπή ξερών ή πεσμένων δέντρων, αλλά κόβουν καθημερινά χλωρά δέντρα πεύκων, κουκουναριών και βελανιδιών.

kormotemaxiaΚρούσματα παράνομης υλοτόμησης δέντρων στο δάσος του Προφήτη Ηλία, στην Καρδιτσομαγούλα, καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ert.gr, οι κάτοικοι ζητούν τον εντοπισμό των δραστών, ενώ έχουν συγκροτήσει ομάδες περιφρούρησης σε μια προσπάθεια να προστατέψουν το άλσος, που αποτελεί ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα τμήματα αρχέγονου δάσους στην Καρδίτσα.

kormotemaxia«Διερευνούμε το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας, που βρίσκεται σε έξαρση» δήλωσε στην «Κ» ο κ. Κωνσταντίνος Λιαρίκος, υπεύθυνος των περιβαλλοντικών προγραμμάτων της WWF. «Υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση ανά περιοχή, αφού αλλού δράστες είναι μεμονωμένα άτομα και αλλού οργανωμένα κυκλώματα εμπόρων».

paranomi ylotomia

Αυξάνονται τα περιστατικά παράνομης κοπής δέντρων, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης πολλοί είναι εκείνοι που στρέφονται στα καυσόξυλα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες θέρμανσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, μόνο το Δασαρχείο Λάρισας έχει κατάσχει φέτος περισσότερους από 140 τόνους παράνομων καυσόξυλων, από διάφορα είδη δέντρων, μεταξύ των οποίων οξιές, βελανιδιές, πλατάνια κλπ.

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 664
coord_gr 347
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 261
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 246

Τελευταία Μέλη

  • bio
  • GM ENGINEER
  • Musicswido
  • ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ
  • Ektor