Πολιτική

ktimatologioΣτόχος και μνημονιακή υποχρέωση της χώρας είναι το εθνικό κτηματολόγιο να έχει ολοκληρωθεί το 2020. Την προκήρυξη των διαγωνισμών για την κτηματογράφηση του υπολοίπου της χώρας ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης. Πρόκειται για το 65% της έκτασης της Ελλάδας, που εκτιμάται ότι αντιστοιχεί σε 16 εκατομμύρια ιδιοκτησιακά δικαιώματα. Στόχος και μνημονιακή υποχρέωση της χώρας είναι το εθνικό κτηματολόγιο να έχει ολοκληρωθεί το 2020. Ερωτηματικό, ωστόσο, μπαίνει στην υπόθεση των δασικών χαρτών, που αν και αλληλένδετη με το κτηματολόγιο, εξακολουθεί να βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα.

ypekaΟμάδα διοίκησης έργου (ΟΔΕ) συστήνεται, κατόπιν απόφασης που υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, για την προετοιμασία και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των ενεργειών που απαιτούνται για το εθνικό σύστημα προστατευόμενων περιοχών και την προστασία της φύσης, με απόφαση που υπέγραψε ο Γ.Μανιάτης.

Όπως ανακοινώθηκε, έργο της επταμελούς αυτής ομάδας θα είναι ο συντονισμός και η παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών και σχεδιασμών του υπουργείου, καθώς και των ενεργειών και των μέτρων που απαιτούνται σε σχέση με το εθνικό σύστημα προστατευόμενων περιοχών και την προστασία της φύσης.

Λύση-τρικ με μεταφορά συντελεστή δόμησης από δάσος

«Πιλότος» ο ΑΟΟΑ των αξιωματικών για 550 οικοδομικούς συνεταιρισμούς

Με ένα τρικ, που βασίζεται στη μεταφορά συντελεστή δόμησης από δάσος, δηλαδή από έκταση που δεν δομείται, σε γειτονική καθαρή έκταση, που μπορεί να οικοδομηθεί, το υπουργείο Περιβάλλοντος επιχειρεί να λύσει ένα πρόβλημα που απασχολεί εδώ και 40 χρόνια συνολικά πέντε οικοδομικούς συνεταιρισμούς, με περισσότερα από 5.000 άμεσα μέλη, κυρίως αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων στη Ζώνη Αστικού Αναδασμού (ΖΑΑ) Πικερμίου - Ραφήνας.

Για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη νομιμοποίηση της παράνομης εκτροπής του ποταμού Αώου ενημέρωσε τον Επίτροπο Περιβάλλοντος Γιάνες Ποτότσνικ και την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης.

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια, ζήτησε από τον Επίτροπο Περιβάλλοντος που ήταν παρών, να εξετάσει με προσοχή τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που χρησιμοποιεί την ευρωπαϊκή Οδηγία Πλαίσιο για το Νερό για τη νομιμοποίηση του παράνομου αυτού έργου μέσω της αναφοράς του στο σχέδιο διαχείρισης υδάτων που απαιτεί η Οδηγία.

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 664
coord_gr 347
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 261
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 246

Τελευταία Μέλη

  • bio
  • GM ENGINEER
  • Musicswido
  • ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ
  • Ektor