Δασική υπηρεσία

thirofilaki(Το κείμενο αυτό γράφτηκε ως απάντηση στο άρθρο 'Ολοκληρώνεται το σκάνδαλο με τους ιδιώτες θηροφύλακες', που αναδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα από την εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ.)
Η προσέγγιση του (ανώνυμου) αρθρογράφου στο συγκεκριμένο κείμενο κινείται μεταξύ άγνοιας και εμπάθειας. και σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί τον τίτλο της ιστοσελίδας από την οποία προήλθε (εξέγερση). Δεν είναι το ότι έχω διαφορετική άποψη, είναι το ότι κάθε «εξέγερση» είναι καταδικασμένη όταν βασίζεται σε ημιμάθεια και ακόμη χειρότερα σε αυθαίρετη ερμηνεία της πραγματικότητας, βασισμένη στην εμπάθεια αντί για τα επιχειρήματα.

kinigiΣτις 16 Αυγούστου δημοσιεύσαμε στην ηλεκτρονική έκδοση της «Κ» άρθρο με τίτλο: «Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα: ιδιώτες θηροφύλακες θα φυλάνε τα δασικά προϊόντα!». Αφορμή στάθηκε τροπολογία που εισήγαγε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Καλαφάτης στο νόμο 4178 (παρ. 3 άρθρο 55) για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων (συζητήθηκε και ψηφίστηκε στο διήμερο 31 Ιούλη - 1 Αυγούστου και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 8 Αυγούστου). Μέσα σε 20 μέρες, ο ίδιος υπουργός εισήγαγε νέα τροπολογία για τους ιδιώτες θηροφύλακες, πάλι σε άσχετο νομοσχέδιο («Αντικατάσταση και ολοκλήρωση διατάξεων για τη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις»), που συζητήθηκε και ψηφίστηκε στις 21 Αυγούστου (εκκρεμεί η δημοσίευσή του στο ΦΕΚ).

ilia-adasosiΤην άμεση αντίδραση των δικαστικών Αρχών της Ηλείας προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Κ.Ε.» για τα 4 εκατ. ευρώ (έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε., με ποσοστό 79,37%, και ποσοστό εθνικής συμμετοχής 20,63%) που δόθηκαν σε ιδιώτη για την αναδάσωση ενός ελατοδάσους στην ορεινή Ηλεία, το οποίο ουδέποτε έχει καεί και -σύμφωνα με την τοπική κοινωνία και τους φορείς- δεν χρειάζεται αναδάσωση και παρεμβάσεις, καθώς είναι απολύτως υγιές.

Ο 52 χρονος άνδρας εργαζόταν ως δασοφύλακας στην περιοχή Κράβαρη της Φθιώτιδας. Η μοίρα του επεφύλασσε άσχημο παιχνίδι, καθώς την ώρα που βρισκόταν στην περιοχή εντοπίστηκε από δύο συγχωριανούς του νεκρός.

Το ζευγάρι που περπατούσε στο δάσος ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, ενώ όπως έγινε γνωστό ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από δέντρο, στην προσπάθειά του να το κόψει, πεθαίνοντας ακαριαία.

Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε να μεταβεί στο σημείο φορτωτικό μηχάνημα, καθώς και πλήθος κατοίκων για να βοηθήσουν στην επιχείρηση.

Ο δασοφύλακας ήταν πατέρας 4 παιδιών, καταγόταν από τον Τυμφρηστό και έμενε με την οικογένειά του στο Καρπενήσι.


Πηγή: news.gr

 

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 664
coord_gr 347
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 261
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 246

Τελευταία Μέλη

  • bio
  • GM ENGINEER
  • Musicswido
  • ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ
  • Ektor