Χαρτογράφηση

GeoLogoΤο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο ανακοινώνει προς τα μέλη του ότι παρέλαβε από την αρμόδια υπηρεσία (Τμήμα Δασικών Χαρτών, Δασολογίου, Απογραφής & Θεματικής Υποστήριξης Δικαιωμάτων Δημοσίου της Διεύθυνσης Δασικών Έργων & Υποδομών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας), τη https://www.geotee.gr/lnkFiles/DasikoiXartes240321/Dasikoi_Xartes_Dedomena_2021.zip γεωβάση γεωχωρικών δεδομένων αναρτημένων δασικών χαρτών 2021.

 GeoLogoΤο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο ανακοινώνει προς τα μέλη του ότι παρέλαβε από την αρμόδια υπηρεσία (Τμήμα Δασικών Χαρτών, Δασολογίου, Απογραφής & Θεματικής Υποστήριξης Δικαιωμάτων Δημοσίου της Διεύθυνσης Δασικών Έργων & Υποδομών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας), στα πλαίσια της 5ης και 6ης φάσης ανάρτησης δασικών χαρτών, τα γεωχωρικά δεδομένα της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, της Δράμας, της Κοζάνης (χορτολιβαδικές εκτάσεις) και των Κυκλάδων. Τα ανωτέρω δεδομένα έχουν προκύψει από την επεξεργασία των θεωρημένων δασικών χαρτών, κατόπιν αφαίρεσης των περιοχών που εξαιρέθηκαν από την ανάρτηση.

kyrosi dasikou xarti

Ως μία εξαιρετικά σημαντική στιγμή για τη δασική επιστήμη, τον δασικό χώρο γενικά, αλλά και τη χωροταξία και ανάπτυξη της χώρας χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος τη σημερινή υπογραφή  της μερικής κύρωσης των δασικών χαρτών με τους Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

«Το 2017 ήταν η χρονιά της δασικής πολιτικής» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, που σχετικά με την Κρήτη είπε: «Στην Κρήτη έχουμε ένα ποσοστό 1,6% στη διαδικασία των αντιρρήσεων και των αποδεκτών πρόδηλων, ας το πούμε έτσι, που θα εξεταστούν, ή αλλαγών χρήσεων τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί».

dasikoi xartesΑπό τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου μέχρι τον Δεκέμβριο αναμένεται να αναρτηθούν κλιμακωτά, οι δασικοί χάρτες που θα καλύψουν το 17 % της χώρας , σύμφωνα με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Πρόκειται για τις περιοχές Ανατολικής Αττικής, Αρκαδίας, Δυτικής Αττικής, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Θεσπρωτίας, Καβάλας, Καρδίτσας, Κυκλάδων,Λάρισας, Λέσβου, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πειραιά, Πέλλας, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας, Χανίων και Χίου.

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 664
coord_gr 347
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 261
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 246

Τελευταία Μέλη

  • bio
  • GM ENGINEER
  • Musicswido
  • ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ
  • Ektor