Παρανομίες

kormotemaxiaΕνδεικτικό της έξαρσης που παρουσίασε η λαθροϋλοτομία στη χώρα μας είναι το γεγονός ότι υποβλήθηκαν 3.105 μηνύσεις σχετικά συμβάντα μέσα το 2012.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που διαβιβάστηκαν στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τις προαναφερόμενες μηνύσεις, οι 2.184 αφορούν συμβάντα μικρότερα των 5 τόνων και οι 921 μηνύσεις περιπτώσεις άνω των 5 τόνων.

Σοκ προκαλεί το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τους αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων και τον χαρακτηρισμό τους ως γεωργικών στις εκτάσεις που είχαν καεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 που είχαν αφήσει πίσω τους 47 νεκρούς.

Ένας πρώην δασάρχης και ένας δασολόγος εισηγήθηκαν τους αποχαρακτηρισμούς.

Pinus heldreichiiΤου Θαναση Τσιγγανα

Τα δάση της μαύρης πεύκης (pinus nigra) και τα ρόμπολα (pinus leucodermis) είναι τα κύρια θύματα της λαθροϋλοτομίας και της οικονομικής κρίσης. Δασοπονικά είδη πρώτης προτεραιότητας και τα δύο για την Ε.Ε., το τελευταίο διάστημα, έχουν μπει στο στόχαστρο των οργανωμένων ομάδων που υλοτομούν παράνομα δασικές περιοχές στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ενώ οι δασικές υπηρεσίες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα λόγω της έλλειψης προσωπικού και ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης και εκμετάλλευσης των δασών.

kormotemaxiaΟι καταγγελίες για παράνομη υλοτομία και λαθροθηρία καθώς και για τη λειτουργία χωματερών σε δασικές εκτάσεις έχουν αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα.

Η τετραψήφια γραμμή κλήσης 1591 του Συντονιστικού Κέντρου Δασοπροστασίας και το τηλεφωνικό κέντρο της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος έχουν πάρει ...φωτιά.

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 664
coord_gr 347
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 261
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 246

Τελευταία Μέλη

  • bio
  • GM ENGINEER
  • Musicswido
  • ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ
  • Ektor