Εφόσον το ρέμα/ποτάμι φέρει δασική βλάστηση, θεωρείται και δασικού χαρακτήρα έκταση. Αν θυμάμε καλά, το 2010 θα εκδιδόταν μία εγκύκλιος διαταγή βάσει της οποίας εκτάσεις σαν και αυτή που αναφέρεις θα χαρακτηριζόταν δασικού χαρακτήρα, όμως τελικά δεν εκδόθηκε. Σήμερα, η έκταση που αναφέρεις δεν υπάγεται στις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας. Αυτά με επιφύλαξη, δεν είμαι 100% σίγουρος.
Οπότε, για μη δασικού χαρακτήρα εκτάσεις, δεν μπορεί να επιληφθεί το Δασαρχείο. Είναι υπεύθυνη η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος κλπ της Περιφέρειας (ή μήπως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης; δε θυμάμε). Εφόσον διαπιστωθεί, κατά την κρίση τους, ζημίωση του περιβάλλοντος, μπορεί να επιβληθούν από μικρά έως πολύ μεγάλα πρόστιμα.
Βέβαια, πιστεύω θα συμφωνήσουμε ότι το θέμα δεν είναι μόνο η τιμωρία και ποιός είναι ικανός να την αποδώσει, αλλά και το κατά πόσο οι θεσπισμένες διαδικασίες είναι ικανές να διασφαλίζουν την εκτέλεση των έργων και εργασιών κατά τρόπο μη επιζήμιο για το περιβάλλον και τέλος, κατά πόσο αυτές τηρούνται.