Συζητήσεις σχετικά με τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας όπως οι προκηρύξεις μελετών σύνταξης και ανάρτησης δασικών χαρτών, οι διαχειριστικές μελέτες και οι μελέτες αιολικών πάρκων, περιβαλλοντικών επιπτώσεων κ.α.

Καθαρισμοί ρεμάτων/χειμάρρων

Περισσότερα
16/01/2013 17:55 #1562 από Nadia
Καθαρισμοί ρεμάτων/χειμάρρων δημιουργήθηκε από Nadia
Καλημέρα!Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια νομοθεσία σχετικά με τους καθαρισμούς των ρεμάτων/χειμάρρων. Όχι ποια υπηρεσία είναι αρμόδια, αλλά το αν υπάρχουν π.χ. οδηγίες ή περιορισμοί ή αν μισθώνουμε "απλά" το γκρέιντερ κ το φορτωτή και μπαίνουμε και "καθαρίζουμε"... Ευχαριστώ!

(Εγώ ειμαι δασολόγος σε δήμο και η ερώτηση μου πηγάζει από πρόσφατη εμπειρία καθαρισμού ενός μεγάλου ποταμού (πεδινού) από του οποίου τη γέφυρα όταν περναγα, λόγω της υπαρξης βλάστησης και κυρίως καλαμιών, πάντα έβλεπα στις όχθες χελώνες, παπιες, ακόμα και τσικνιάδες..ο ποταμός έπρεπε να καθαριστεί όντως γιατί τώρα με τοση βροχή που έριξε στη Ρόδο μαλλον δεν θα υπήρχε καν η γέφυρα, αλλά όχι έτσι όπως έγινε!οι όχθες έγιναν "γυαλί".....δεν έμεινε τίποτα!Η εκβολή ανήκει μεν στον κατάλογο με τους μικρούς νησιωτικούς υγρότοπους και η οποία από ότι είδα δεν πειράχτηκε τόσο πολύ, αλλά όλος ο υπολοιπος έγινε αγνωριστος....)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
12/03/2013 17:54 - 12/03/2013 21:53 #1759 από george00
Απαντήθηκε από george00 στο θέμα Καθαρισμοί ρεμάτων/χειμάρρων
Εφόσον το ρέμα/ποτάμι φέρει δασική βλάστηση, θεωρείται και δασικού χαρακτήρα έκταση. Αν θυμάμε καλά, το 2010 θα εκδιδόταν μία εγκύκλιος διαταγή βάσει της οποίας εκτάσεις σαν και αυτή που αναφέρεις θα χαρακτηριζόταν δασικού χαρακτήρα, όμως τελικά δεν εκδόθηκε. Σήμερα, η έκταση που αναφέρεις δεν υπάγεται στις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας. Αυτά με επιφύλαξη, δεν είμαι 100% σίγουρος.

Οπότε, για μη δασικού χαρακτήρα εκτάσεις, δεν μπορεί να επιληφθεί το Δασαρχείο. Είναι υπεύθυνη η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος κλπ της Περιφέρειας (ή μήπως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης; δε θυμάμε). Εφόσον διαπιστωθεί, κατά την κρίση τους, ζημίωση του περιβάλλοντος, μπορεί να επιβληθούν από μικρά έως πολύ μεγάλα πρόστιμα.

Βέβαια, πιστεύω θα συμφωνήσουμε ότι το θέμα δεν είναι μόνο η τιμωρία και ποιός είναι ικανός να την αποδώσει, αλλά και το κατά πόσο οι θεσπισμένες διαδικασίες είναι ικανές να διασφαλίζουν την εκτέλεση των έργων και εργασιών κατά τρόπο μη επιζήμιο για το περιβάλλον και τέλος, κατά πόσο αυτές τηρούνται.
Last edit: 12/03/2013 21:53 by george00.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν _QQ_Σε Ευχαριστώ_QQ_: pachanga

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.227 δευτερόλεπτα

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 663
coord_gr 346
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 261
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 245

Τελευταία Μέλη

  • ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ
  • Ektor
  • Atromma
  • PromotionFus
  • Monschalidixscephisp