Απλά προσπάθησα να δώσω συνοπτικά τη γενική εικόνα της ευρύτερης περιοχής.
Πιο λεπτομερείς πληροφορίες...όσον αφορά εμένα δυστυχώς είμαι μόνιμη κάτοικος Αθήνας που έχω πατρογονικούς δεσμούς με το συγκεκριμένο μέρος, το χωριό του πατέρα μου που πέθανε πριν από ένα χρόνο, και επειδή έχω δύο μικρά παιδιά ηλικίας 6 και 4 ετών θέλω να διατηρήσω και να καλλιεργήσω τις ρίζες (πείτε το οικογενειακοί δεσμοί με τους συγγενείς, παραδόσεις, έθιμα, κτλπ), προσπαθώ να το επισκέπτομαι συχνά - περίπου κάθε 1.5-2 μήνες.
Δυστυχώς εγκαταλείπεται συνεχώς από τους νέους...πλέον είναι μετρημένοι στο ένα χέρι! Όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε καμία ουσιαστική προσπάθεια από τους τοπικούς φορείς για τη συγκεκριμένη περιοχή και πλέον τα προβλήματα που προανέφερα ανοίγοντας το θέμα δείχνουν τι ακριβώς επικρατεί.
Σίγουρα οι δασολόγοι, γνωρίζοντες την περιοχή, ξέρουν πολύ περισσότερες λεπτομέρειες και από αυτούς ήλπιζα σε βοήθεια.
Θα ήθελα να μάθω ποιές είναι πλέον οι αρμόδιες αρχές φορείς, ποιο το πλαίσιο δράσεών τους και πώς μπορούν να κινητοποιηθούν.
Μήπως θα πρέπει να αποτανθώ σε οργανώσεις όπως το WWF? Στη νομαρχία, τη διευθυνση δασών, στο φορέα διαχείρησης του Αίνου, στην περιφέρεια Ιονίων νήσων, στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο????