Μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό

Έρευνα για μεταπτυχιακό

Περισσότερα
04/09/2020 16:00 #2320 από mairiboo
Έρευνα για μεταπτυχιακό δημιουργήθηκε από mairiboo
Καλησπέρα σε όλους και χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στην παρέα σας. Είμαι νέο μέλος με όρεξη για γνώσεις αλλα και πολύ μπερδεμένη. Να πω για αρχή ότι είμαι 23 χρόνων και σε λίγο καιρό επίσημα απόφοιτη του τμήματος Δασοπονίας και ΔΦΠ Δράμας. 
Ηταν μια σχολή ομολογώ από τις τελευταίες μου επιλογές αλλά στην πορεια μου φανηκε πολύ ενδιαφέρον, γι'αυτό και θέλω να συνεχίσω  με το αντικείμενο. Τον Μάρτιο του 2020 επέστρεψα από την την πρακτική άσκηση που επέλεξα να κάνω στο Gissen Universitat στην Γερμανία, ήταν τμήμα γεωγραφίας και έκαναν έρευνες για την κλιματική αλλαγή. Το επέλεξα γιατί θεώρησα ότι θα μαθω παραπάνω πράγματα αν και δεν ήταν οπως το φαντάστηκα , παρόλα αυτά πάντα κερδίζεις ααπό τέτοιες εμπειρίες. 
Ενδιαφέρομαι λοιπόν για να μην πολυλογώ, να κάνω μεταπτυχιακό. Είμαι όμως πολύ μπερδεμένη καθώς νιωθω οτι στην αγορά εργασιας δεν ζητάνε δασολόγους αλλα περισσότερο περιβαλλοντολόγους. Για παράδειγμα οτι εχει να κάνει με αστικο πράσινο βλέπω να προτιμούν μηχανικούς, οτιδήποτε με οικολογία ζητάνε βιολόγους και υπάρχουν πολλά παραδειγματα ακομα. Εγω βλέπω οτι το εωδιαφέρον μου είναι περισσότερο σε θέματα οικολογίας και διατήρησης της βιοποικιλότητας αλλά και για την βιώσιμη ανάπτυξη. ..από την άλλη όμως προσπαθω να δω και τι γίνεται με την επαγγελματική αποκατάσταση και εκει μπερδεύομαι. Εχω βλέψεις για εξωτερικό, οπότε δεν με πειράζει και αν αυριο μεθαύριο βρω μια δουλειά εκεί. 
Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής: 
1) με την οικολογία-βιοποικιλότητα , βιώσιμη ανάπτυξη έχω ελπίδες ή παίρνουν την πρωτιά οι περιβαλλοντολόγοι
2) μιας και ο τιτλος ειναι δασοπονια και διαχείριση φυσικού περιβάλλοντος , μπορώ να στραφώ πιο ξεκάθαρα στα "χωράφια των περιβαλλοντολόγων"
Ειμαι αρκετά μπερδεμένη και δεν ξέρω που να στραφώ, αν έχετε να μου πείτε τροπο να καθαρισει το τοπίο θα το εκτιμούσα. 
Νομίζω είναι βασικό να ξεκαθαρίζονται αυτά μέσα από την βοήθεια καθηγητών στην ιδια την σχλή αλλά δεν ξέρω κατά πόσο γινεται καπου αυτό. 

Με συγχωρείτε για το σεντόνι και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. 

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.282 δευτερόλεπτα

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 663
coord_gr 346
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 261
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 245

Τελευταία Μέλη

  • ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ
  • Ektor
  • Atromma
  • PromotionFus
  • Monschalidixscephisp