Επιστολή dasologoi.gr για δημόσιες υπηρεσίες

Περισσότερα
18/11/2011 19:05 #355 από s@m
Όσον αφορά το forum μήπως έγραψες το κείμενο αλλά το κουμπί το πάτησες αρκετά αργότερα και ενώ είχε λήξει η συνεδρία σου και έπρεπε να κάνεις σύνδεση ξανά; Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Όσον αφορά τη διαμόρφωση της επιστολής, γνώμη μου είναι ότι ο σκοπός της θα πρέπει να είναι να μαθευτεί το dasologoi.gr. Δεν είναι ανάγκη να έχουμε ή όχι κοινή άποψη σε κάποιο θέμα εμείς που ήδη έχουμε εγγραφεί στο site. Σκοπός σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον, είναι να μεγαλώσει ο κύκλος μελών - απόψεων. Μετά βλέπουμε.

Γι'αυτό πιστεύω ότι πρέπει το κείμενο να είναι μικρό και να προκαλεί τον αναγνώστη να το μεταβιβάσει στους συναδέλφους του και να μην καταλήξει στον κάδο. Και να σταλεί σε δασικές υπηρεσίες, σε σχολές πανεπιστημίων, σε γραφεία ιδιωτών συναδέλφων και γενικά σε οποιοδήποτε χώρο υπάρχουν δασολόγοι.
Ξέρω ο τίτλος απευθύνεται σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά γιατί να μείνουμε εκεί;

Επίσης πιστεύω ότι το πιο δύσκολο μέρος αυτής της δραστηριότητας είναι να κάνουμε τη mailing list αυτών που θα στείλουμε την επιστολή και όχι η ίδια η επιστολή. Θα ξεκινήσω μια στο κοινόχρηστο έγγραφο της επιστολής. Να τη γεμίσουμε μαζί.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
18/11/2011 19:17 #356 από ptsolak
Απαντήθηκε από ptsolak στο θέμα Απ: Επιστολή dasologoi.gr για δημόσιες υπηρεσίες
Αν είναι να βάλουμε προσωπικά μεηλ (στη mailing-list), θα ήταν καλό να μην είναι όρατα, ώστε να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν τα προσωπικά δεδομένα (ναι, ακόμα και το μέηλ είναι!).

Πάντως s@m εμένα με βρίσκει σύμφωνο η άποψή σου. Σε δεύτερο χρόνο βλέπουμε αν είναι εφικτό να έχουμε μία γραμμή (ας πούμε πολιτική αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών θεμάτων που προκύπτουν), αν και νομίζω ότι αυτό δε μπορεί να επιτευχθεί σε επίπεδο site, μιας και επι της ουσίας δε γνωρίζεις ποιος είναι απέναντί σου αλλά κυρίως, δεν είναι αυτός ο στόχος του (κάνω λάθος; ).

Panagiotis Tsolakidis
Forestry Consultant
ptsolak.wordpress.com
ptsolak@gmail.com

Θα εκτιμούσα, όσοι ωφελούνται από τις θέσεις σπουδών εξωτερικού, να κάνουν ένα κλικ στο "ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"!

Περισσότερα
18/11/2011 19:25 #357 από s@m
Ναι σωστά τα προσωπικά mail ας τα στείλει ο καθένας από εμάς σε αυτούς που νομίζει αλλά στα mail που βρίσκει κάποιος μέσω διαδικτύου σε επίσημους χώρους των υπηρεσιών τους δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Επίσης δε νόμιζω οτι θα μπορέσουμε ποτέ να έχουμε μία κοινή γραμμή όλα τα μέλη του dasologoi.gr για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το όνομα της κοινότητας και να ισχυροποιήσουμε την όποια άποψη μας.

Περισσότερα
18/11/2011 19:41 - 18/11/2011 19:44 #358 από dimmihel
Απαντήθηκε από dimmihel στο θέμα Απ: Επιστολή dasologoi.gr για δημόσιες υπηρεσίες
Καλημέρα συμφορουμίτες!

Καταρχάς μου αρέσει που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Μέσα απο αυτές μπορούν να συνταχθούν πολλές και όχι μία επιστολή, πράγμα που κατα τη γνώμη μου είναι το πιο σημαντικό.

Πιστεύω ότι πρέπει η συγκεκριμένη επιστολή να είναι στοχευμένη στις δημόσιες δασικές υπηρεσίες σε πρώτο χρόνο. Πρέπει να καταλάβουν οι ελάχιστοι συνάδελφοι που απασχολούνται ακόμα στο δημόσιο ότι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο έργο τους, αλλά επίσης ότι μπορούμε μαζί να βάλουμε στόχους και να τους ολοκληρώσουμε.

Η επιστολή πρέπει να είναι ένα κάλεσμα συνεργασίας Δημοσίου - Ιδιωτικού - Εθελοντικού τομέα (Εδώ πιστεύω ότι ανήκει το dasologoi.gr).

Ο ρόλος του dasologoi.gr πρέπει να είναι συμβουλευτικός

Υγ. Οι παραπάνω προτάσεις είναι καθαρά δικές μου ενώ δεν έχω κανένα ρόλο στο dasologoi.gr (Παρα μόνο σαν αρθρογράφος των προσωπικών μου απόψεων)
Last edit: 18/11/2011 19:44 by dimmihel.

Περισσότερα
19/11/2011 00:38 #370 από pachanga
Απαντήθηκε από pachanga στο θέμα Απ: Επιστολή dasologoi.gr για δημόσιες υπηρεσίες
..φτάσαμε και στο δια ταύτα.. είχαμε την κουβέντα αυτή σήμερα με 2 συναδέλφους.

Είναι δύσκολο να φύγει ένα κείμενο κεντρικά από το dasologoi.gr. Γιατί καταρχάς δεν υπάρχει μια οντότητα πίσω από αυτό. Τα παιδιά με μεράκι μπήκαν μπροστά για να γίνει ένας κόμβος επικοινωνίας-ενημέρωσης. Αυτό.

Ο Δημήτρης γνωρίζει πόσο πολύ θέλω να οργανωθούμε από εδώ μέσα και πόσο πολύ συμφωνώ με το ύφος της επιστολής που προτείνει. Επίσης με το φίλο algas να πω ότι ταυτίζομαι πλήρως ως προς τις βασικές οργανωτικές κινήσεις που οφείλουν να προηγηθούν για να σταλεί κάτι από κοινού.

Η κοινότητα θεωρώ ότι είναι ένα εργαλείο. Μπορούμε να επικοινωνούμε εδώ. Δεν θα γίνει όμως η φωνή μας προς τα έξω, για πολλούς κ διαφόρους λόγους..

Σε κάποιους η ιδέα είναι ώριμη, σε άλλους επωάζεται ενώ άλλοι θα ακολουθήσουν αν δουν κάτι που αξίζει και λειτουργεί ορθά. Γνώμη μου, να απεξαρτήσουμε αυτήν την πρώτη διάθεσή μας για παρεμβάσεις κλπ από την κοινότητα dasologoi.gr. Υπάρχει ανάγκη, υπάρχη κενό και φαίνεται να υπάρχει κ μια πρώτη βούληση για δράση.. Αν και οι admins είναι ΟΚ, μπορεί να γίνει μια θεματική για το ζήτημα όπου να φιλοξενούνται οι απόψεις της κρίσιμης μάζας που ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ θα τρέξει τις διαδικασίες..

choose. life

Περισσότερα
20/11/2011 03:26 #396 από dimmihel
Απαντήθηκε από dimmihel στο θέμα Επιστολή dasologoi.gr για δημόσιες υπηρεσίες
Έγραψα μέρος του πρώτου section (πρόβλημα) για την επιστολή που είναι περισσότερο γενικού ενδιαφέροντος αν αποφασίσουμε το έγγραφο αυτό να πάει σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς. Έβαλα κάποια key points για τη δημιουργία του dasologoi.gr που ίσως χρειάζονται περισσότερη ανάλυση αλλά πάλι θέλουμε να είναι μικρή.

μπορούμε να χτίσουμε τα επόμενα δύο sections πάνω σε αυτό;

Περισσότερα
20/11/2011 05:19 #397 από algas
Απαντήθηκε από algas στο θέμα Απ: Επιστολή dasologoi.gr για δημόσιες υπηρεσίες
Γειά και χαρά σας,

Σε περιπτωση που παρεξηγηθηκε το προηγουμενο μηνυμα μου να διευκρινισω πως θεωρω δεδομενο το γεγονος πως καθε προταση θα εχει και τις ενστασεις-διαφωνιες της εδω, και γι αυτο προτεινα (και προτεινω ακομη) να σκεφτουν οι διαχειριστες (κι εμεις αν το θελουνε) διαφανεις τροπους που θα εξασφαλιζουν την ισοτητα στην αποψη και τη δημοκρατια στην αποφαση....

Επιμενω λογω μικρης πειρας απο αντιστοιχες συλλογικοτητες οπου ειτε ειχαμε στεναχωριες/αποχωρησεις, ειτε μας επαιρνε ενα μηνα για να καταληξουμε σε κατι που απαιτουσε μια μερα...

Τα παραπάνω τα γραφω γιατι σε αντιθεση με μερικους φιλους που τοποθετηθηκαν, θεωρω πως η συγκεκριμενη προσπαθεια που ξεκινησαν τα παιδια ως η πρωτη του ειδους εχει μεγαλη δυναμικη και αυτη μπορει να εκφραστει χοντρικα σε 2 καιριους τομεις ήτοι

1. Ενημερωση
2. Παρεμβαση...

Το πρωτο μαλλον μπορουμε να το θεωρησουμε δεδομενο...ειναι ηδη μια ιδιαιτερως ενημερωτικη και ενδιαφερουσα ιστοσελιδα και το μονο που χρειαζεται ειναι να μη σταματησει να ρεει η εγκυρη ενημερωση κατι που μαλλον θα απεκλεια βλεποντας το ρυθμο αυξησης των μελων...

Εκτος αν υπαρξουν εσωτερικες εριδες και διαμαχες (τις οποιες για να αποφυγουμε προτεινω να προβλεψουμε με σκεψεις σαν τις παραπανω)...

Το δευτερο ομως ειναι το δυσκολοτερο αλλα και το σημαντικοτερο για μενα τουλαχιστον...

Το να ενημερωνομαστε για το οτι δεν υπαρχουν δουλειες, καταργουν σητν ουσια το πρασινο ταμειο εν τη γενεσει του, τα πρασινα φραγκα καταληγουν παλι σε μηχανικους κλπ κλπ θα ειναι μαλλον στεναχωρο αν δεν το συνδεσουμε με την αυθορμητη αλ,λα πολιτισμενη αντιδραση μας...και χαλαρα πιστευω πως το χουμε αν ξεκινησει σωστα το πραμα...

Αλλιως ποιος φορεας να αντιδρασει στα τραγικα που βλεπουμε γυρω μας??? η σχολη? η πεδδυ??? το γεωτεε???

Τεσπα, για να μην παρεξηγηθω, ουτε χρονος μου περισσευει, ουτε μανουρες ψαχνω ουτε το μαγκα θελω να κανω...

Πιστευω πως φτανει μια καθαρη φωνη για να σταματησουν 1000 φαλτσες αλλα αυτην την πρωτη δεν την ειδα ακομη στον κλαδο μας να εκφραζεται απο καποια συλλογικοτητα...

Με τα παραπανω προφανως αντιλαμβανεστε πως διαφωνω με το φιλο που εγραψε πως δεν ειμαστε μια οντοτητα αρα δεν μπορουμε να φτιαξουμε κατι κοινο...

Πιστευω πως ειναι στα χερια των διαχειριστων να εκφραστουν οι προθεσεις και το οραμα τους σχετικα με το πως φανταζονται και θελουν το dasologoi και το αν μπορουν η οχι να προκυψουν απο δω μεσα κοινα πραγματα...

Προσωπικα οχι μονο πιστευω πως μπορουνε αλλα θεωρω πως το επιτασσουν οι συνθηκες και οι καιροι που ζουμε...

Και λογω της ελλειψης χρονου που θα μας χαρακτηριζει λογικα ολους λιγο η πολυ, πιστευω πως καλο θα ειναι να ειμαστε αμεσοι και σαφεις χωρις πολλες αναλυσεις στις κινησεις "εξωστρεφειας"...

Τα λεω αυτα γιατι σε αυτην την πρωτη συζητηση που συμμετεχω διεκρινα εναν καποιο ρομαντισμο στην προσεγγιση της (εξω απο δω) πραγματικοτητας...(οραμα για διαφορετικη Ελλαδα....καταννοουμε τα προβληματα κλπ των δασαρχειων κλπ) ....καλεσμα για συνεργασια στον ιδιωτικο-δημοσιοκαι εθελοντικο τομεα(!!!)...

Δεν ξερω για σας αλλα προσωπικα δεν εχω κανενα οραμα για νεα Ελλάδα ουτε καταννοω γενικα τα προβληματα των δασολογων της υπηρεσιας ...

Με νοιαζει να υπαρχει διαφανεια και σαφης περιβαλλοντικη πολιτικη στους χειρισμους και την κατανομη των "πρασινων" πορων και να μπορεσει να εξαφανιστει η σαπιλα και ο συντηριτισμος που διακατεχει πολλους δασολογους της υπηρεσιας και κυριως τους συνδικαλιζομενους που οπως σε καθε τομεα εχουν βαλει το λιθαρακι τους για την καταρρευση των πραγματων...

Προβληματα εχει πολλα η υπηρεσια αλλα αντι να κλαιγεται γι αυτα μπορει αμεσα να τα λυσει...πρωτοβουλια, ανιδιοτελεια και μερακι χρειαζεται...τα υπολοιπα τα κανονιζουν ...οι πολιτικοι μας

μεχρι εκει μας παιρνει πιστευω...

για την "αλλη Ελλάδα" προσωπικα την τρεχουσα περιοδο θα την αναζητουσα στο εξωτερικο αν ειχα τα κοτσια και ...δεν ειχα ηδη οικογενεια...

Κανονικα θα εγραφα και ενα κειμενο σαν προτεινομενη επιστολη για να ακολουθησω αυτα που προτεινω παραπανω αλλα ακομη δεν καταλαβα ποιο ειναι το θεμα και ο στοχος της κινησης, ή αν ειναι η "γνωριμια με τις υπηρεσιες" που ακριβως αποσκοπει αυτη...

Περισσότερα
20/11/2011 05:36 #398 από ptsolak
Απαντήθηκε από ptsolak στο θέμα Απ: Επιστολή dasologoi.gr για δημόσιες υπηρεσίες
Μου άρεσαν αυτά που έγραψες και ίσως (ακόμα δε μπορώ να πω σίγουρα) να έχεις δίκαιο στην τοποθέτησή σου. Άλλωστε όλοι βλέπουμε ότι δεν υπάρχει μία 'ανιδιοτελής' δασολογική φωνή που να εκφράζει αγνά και συγχρώνως επιστημονικά αισθήματα και απόψεις. Αν είναι έτσι, θα πρέπει 'εν τη γεννέσει' να δημιουργήσουμε το σύστημα που λες, ώστε να υπάρξει μία αξιοκρατική, δημοκρατική και ανεπηρέαστη άποψη (παρέμβαση) προς την κοινωνία και την πολιτεία για τα δρώμενα του τόπου.

Δε γνωρίζω κατά πόσο θα επιθυμούσαν κάτι τέτοιο οι διαχειριστές. Θεωρώ πως θα ήταν καλό να διερευνηθεί από μερους τους μία τέτοια προοπτική.

Panagiotis Tsolakidis
Forestry Consultant
ptsolak.wordpress.com
ptsolak@gmail.com

Θα εκτιμούσα, όσοι ωφελούνται από τις θέσεις σπουδών εξωτερικού, να κάνουν ένα κλικ στο "ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"!

Περισσότερα
20/11/2011 06:20 #399 από dimmihel
Απαντήθηκε από dimmihel στο θέμα Απ: Επιστολή dasologoi.gr για δημόσιες υπηρεσίες
Γειά σου Αλγά,

Πολύ ενδιαφέρον το κείμενο σου και ευκολοδιάβαστο.

Κοιτάζοντας τη πρόταση που κάνεις...

"Με νοιαζει να υπαρχει διαφανεια και σαφης περιβαλλοντικη πολιτικη στους χειρισμους και την κατανομη των "πρασινων" πορων και να μπορεσει να εξαφανιστει η σαπιλα και ο συντηριτισμος που διακατεχει πολλους δασολογους της υπηρεσιας και κυριως τους συνδικαλιζομενους που οπως σε καθε τομεα εχουν βαλει το λιθαρακι τους για την καταρρευση των πραγματων..."

νιώθω ότι επίσης είναι ρομαντική και στοχεύει μάλιστα σε ανώτερα επίπεδα αποφάσεων τα οποία κατα τη γνώμη μου δεν μπορούμε να επηρεάσουμε.

Φυσικά μπορούμε να γράφουμε κείμενα μέσω του βήματος του dasologoi.gr τα οποία ίσως ταρακουνήσουν, όμως μέχρι εκεί.

Με ποιό μοντέλο επικοινωνίας προτείνεις να υλοποιηθεί η παραπάνω πρόταση που κάνεις και με τι είδους δράσεις;

Περισσότερα
20/11/2011 07:25 - 20/11/2011 07:26 #400 από Alex
Θα μιλήσω και σαν ένας από τους δημιουργούς αυτής της ιστοσελίδας αλλά και σαν δασολόγος που ασκεί (ακόμα!) το επάγγελμα.

Καταρχήν η επιστολή που πρόκειται να σταλεί στις δημόσιες υπηρεσίες υπήρχε σαν ιδέα απλά για να γνωστοποιήσουμε την ύπαρξη της ιστοσελίδας στις δημόσιες υπηρεσίες. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Η αρχική ιδέα ήταν να γράψουμε 2-3 απλές παραγράφους περιγράφοντας την ιστοσελίδα και γιατί θα θέλαμε να συμμετάσχουν και όσοι ενδιαφέρονται από τον δημόσιο τομέα.

Η ιστοσελίδα λειτουργεί μόλις για ένα μήνα. Πρωταρχικός στόχος της ιστοσελίδας όταν δημιουργήθηκε ήταν να συμπληρώσει ένα κενό στην επικοινωνία των δασολόγων. Και η ιστοσελίδα dasologoi.gr είναι αυτό που μόλις έγραψα! Μια ιστοσελίδα για δασολόγους (φοιτητές, καθηγητές, δημόσιους, ιδιώτες, υπάλληλους και όσους ακόμα ξέχασα). Δεν έχει εκλογές, δεν έχει εκλεγμένα μέλη δεν έχει διοικητικά όργανα που να παίρνουν αποφάσεις. Με αυτά θέλω να πω πως δεν είναι στις προθέσεις μας να υποκαταστήσουμε την πεδδυ, το γεωτεε ή τη σχολή, όσο ανεπαρκείς κι αν κρίνονται οι αντιδράσεις τους σε διάφορα θέματα. Είναι δύσκολο έως τεχνικά ακατόρθωτο, κατά την γνώμη μου, να συνταχθεί ένα κοινό κείμενο (ως dasologoi.gr) ακόμα και μιας παραγράφου. Θα πρέπει να συμφωνήσουν, να ερωτηθούν και να δοθεί η δυνατότητα να συνεισφέρουν ΟΛΑ τα μέλη της ιστοσελίδας για να υπάρχει μια επιστολή ως dasologoi.gr. Ωραίο θα ήταν, αλλά ουτοπικό (πάντα κατά τη γνώμη μου!). Η ιστοσελίδα αυτή έρχεται για να καλύψει ένα κενό στην επικοινωνία εντός των δασολόγων, αλλά σίγουρα δεν επιδιώκει να καλύψει την (όποια) επικοινωνιακή και παρεμβατική ανεπάρκεια θεσμοθετημένων φορέων του κλάδου. Πρώτον γιατί από την φύση του το dasologoi.gr είναι πολυσυλλεκτικό (αλήθεια πως μπορεί η ιστοσελίδα να βγάλει π.χ. μια ανακοίνωση που να θίγει την πεδδυ, όταν μπορεί να έχει μέλη που ανήκουν σε αυτήν; ) και δεύτερον γιατί δεν είναι φορέας. Τα μέλη του εκφράζουν με τις απόψεις τους μόνο τον εαυτό τους (ακόμα κι αν είναι οι διαχειριστές ή οι δημιουργοί της ιστοσελίδας).

Προτιμώ να σκέφτομαι πως το dasologoi.gr κινείται παράλληλα από τους κλαδικούς φορείς και όχι αντίθετα, συμπληρωματικά ή αναπληρωματικά.

Το ότι ως ιστοσελίδα δεν επιδιώκουμε την παρέμβαση, δεν σημαίνει πως αποθαρρύνουμε (το αντίθετο μάλιστα) την συζήτηση και την δημιουργία ‘ρευμάτων’ και γιατί όχι και συλλογικοτήτων μεταξύ των μελών. Βλέπω π.χ. πως σε απασχολεί το Πράσινο Ταμείο. Ξεκίνα ένα νέο θέμα κάπου στο φόρουμ για να συζητηθεί. Ανέβασε το κείμενο που έλεγες να γράψεις. Ο σκοπός της ιστοσελίδας είναι για να σου δώσει το ‘πάτημα’ να κάνεις αυτή την κουβέντα.

Ο Pachanga έπεσε διάνα και συμφωνώ μαζί του γιατί γνωριζόμαστε προσωπικά και ξέρει με τι γνώμονα κινηθήκαμε.
Όπως λες algas και ο προσωπικός χρόνος είναι λίγος και πιθανότατα θα υπάρχουν τριβές και στεναχώριες. Και, μιλώντας προσωπικά πια, δεν νομίζω πως από το χώρο λείπει ακόμα ένας τομέας και πεδίο φαγωμάρας. Έχει φροντιστεί να υπάρχουν πολλοί! Αυτό που βρίσκω να λείπει είναι ένας χώρος συνεννόησης και γόνιμης συζήτησης και ευελπιστώ να πάει προς τα εκεί το site.

pachanga έγραψε: Σε κάποιους η ιδέα είναι ώριμη, σε άλλους επωάζεται ενώ άλλοι θα ακολουθήσουν αν δουν κάτι που αξίζει και λειτουργεί ορθά. Γνώμη μου, να απεξαρτήσουμε αυτήν την πρώτη διάθεσή μας για παρεμβάσεις κλπ από την κοινότητα dasologoi.gr. Υπάρχει ανάγκη, υπάρχη κενό και φαίνεται να υπάρχει κ μια πρώτη βούληση για δράση.. Αν και οι admins είναι ΟΚ, μπορεί να γίνει μια θεματική για το ζήτημα όπου να φιλοξενούνται οι απόψεις της κρίσιμης μάζας που ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ θα τρέξει τις διαδικασίες..

Λάου λάου που λένε και στο χωριό μου ίσως να εξεταστεί τεχνικά και αυτό που περιγράφει ο Pachanga στην τελευταία παράγραφο. Συνδημιουργία εγγραφων και ομάδες χρηστων... χμ καλή ιδέα, ας μπει στις προτάσεις. Ας δώσουμε όμως ακόμα λίγο χρόνο στην ιστοσελίδα να διαμορφωθεί και να 'γεμίσει' με κόσμο και περιεχόμενο και θα το ψάξουμε τεχνικά πως μπορεί να γίνει.

ΥΓ Αν και από τους ιδρυτές της ιστοσελίδας όπως λεω και παραπάνω εκφράζω μόνο τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους των άλλων συνιδρυτών, αν και ξέρω πως πάνω κάτω μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις.

ΥΓ2 Τι κατεβατό ήταν αυτό; κουράστηκα...

Leonardo da Vinci: Η φύση δεν παραβαίνει ποτέ τους νόμους της
Last edit: 20/11/2011 07:26 by Alex.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν _QQ_Σε Ευχαριστώ_QQ_: pachanga, dimmihel

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.272 δευτερόλεπτα

Επικοινωνία

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 665
coord_gr 347
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 325
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 263
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 247

Τελευταία Μέλη

• NeAWXBlg
  • CharlesUnOle
  • ElianVob