Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ), www.geotee.gr

Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ), www.peddy.gr

Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων (ΠΚΔ), www.pkd.gr

Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΕΔΕΕ), www.pedee.gr/portal

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μελετητών Γεωτεχνικών

Ένωση Εργοληπτών Δημοσίων και Ιδιωτικών Έργων Δασοτεχνικών και Πρασίνου (ΕΕΔΕΠ), www.eedep.gr

Ένωσις Δασοκτημόνων Ελλάδος ( Ενωσις Δασοκτημόνων Ελλάδος, Γιαννιτσών 59, Θεσσαλονίκη Θ. Οικονόμου 2310-517428,526421)

ΠΟΓΕΔΥ: Δελτίο τύπου για μεταφορά δασών στο ΥΠΑΑΤ

Περισσότερα
07/09/2012 15:45 #1174 από s@m


ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

Ποτέ δε φανταστήκαμε ότι η προσπάθειά μας να οργανώσουμε τον πρωτογενή τομέα στη βάση της πραγματικής και βιώσιμης προσφοράς του, με ανάδειξη των  επιμέρους θεματικών του ενοτήτων (Γεωργία- Δάση –Αλιεία - Κτηνιατρική), που όλοι συμφωνούν ότι συνδέονται άμεσα με τη βιωσιμότητα της υπαίθρου και την αγροτική και δασική οικονομία , θα συναντούσε τη λυσσαλέα αντίδραση οικολογικών οργανώσεων και ιδιωτών μελετητικών συμφερόντων.

Διαβάστε περισσότερα...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/09/2012 15:24 #1175 από pachanga
διαβάζεις τον τίτλο και περιμένεις τρελές αποκαλύψεις.. αντί αυτού, μένεις με μια ακόμη ωδή στη φλυαρία, ένα ακόμη έπος στην ανυπαρξία του λόγου.

Μαλωμένοι με τη σαφήνεια και το ακριβές. Ιδού πώς να γράφετε χωρίς να λέτε τίποτα. Τελικά όντως οι μάσκες έπεσαν.

choose. life

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/09/2012 20:40 #1187 από zisis_gagkas
Όντως οι μάσκε έπεσαν...για άλλη μια φορά ατεκμηρίωτες καταγγελίες για πλιάτσικο, ασυδοσία, κτλ. Καταρχάς, μόνο το γεγονός ότι το ζήτημα μεταφοράς της ΕΓΔ ξανά στο ΥπΑΑΤ με το που άλλαξε η κυβέρνηση μυρίζει μάχη καρέκλας και απουσία οποιουδήποτε οργανωμένου σχεδίου για τα δάση και φυσικά για το επάγγελμα του δασολόγου. Βέβαια, οι δασικοί ΔΥ δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέρον για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των δασολόγων, ούτε για την αναβάθμιση τους. Χωρίς δεύετερη σκέψη ρίχνουν λάσπη στους ιδιώτες μελετητές και τα γραφεία, χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι αποτελούν τη μόνη επαγγελματική διέξοδο για τους συναδέλφους τους δασολόγους σε καιρούς τρομακτικής ανεργίας, ειδικά για τους νέους. Η μόνη έννοια τους είναι η περικοποή των μισθών τους. Επίσης, προσωπικά δεν δέχομαι καμία κριτική ούτε να μιλούν εξ ονόματος μου από συνδικαλιστές με διορισμούς στα κεντρικά των υπουργείων με τη λήψη πτυχίου και κανένα επαγγελματικό ζόρι στη ζωή τους.
Η αλήθεια είναι ότι η υπαγωγή των δασών στο ΥΠΕΚΑ αποτελεί την ορθότερη και μόνη βιώσιμη επιλογή για τον δαισκό κλάδο. Επιτρέπει τη σύνδεση του με τις επιμέρους τομεακές πολιτικές για το περιβάλλον, όπως τη σύνδεση της διαχείρισης των δασών με την κλιματικής αλλαγή, την Οδηγία 2000/60 (για το Νερό), 2007/60 (κίδυνος πλημμύρας), 92/43/ΕΕ (οικότοποι), 2009/147/ΕΕ (ορνιθοπανίδα) και διατήρηση της βιοποικιλότητας, ακόμη και με τη διαχείριση αποβλήτων (επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών και λυματολάσπης σε δασικές εκτάσεις πχ σε αναδασώσεις, αποκατάσταση λατομείων, ΧΥΤΑ), βελτίωση αστικού περιβάλλοντος (urban forestry), έργα ΑΠΕ (χωροθετήσεις κτλ) και φυσικά το θέμα των δασικών χαρτών και οριοθέτησης περιοχών NATURA (ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ). Αν δε κανείς τα έργα και μελέτες από το ΥΠΕΚΑ που αφορούν σε δασολόγους το τελευταίο διάστημα, θα καταλάβει την προσπάθεια που έχει γίνει, εκτός και αν φαίνεται αυτονόητο και έχει περάσει χωρίς την αντίδραση των μηχανικών.
Η δασοπονία έχει όντως συνεισφορά στον πρωτογενή τομέα, και μπορεί να παρέχει εισόδημα σε παραδασόβιους πληθυσμούς που έμμεσα μπορεί να παρέχει προστασία στα δάση από πυρκαγιές και καταπατήσεις. Δεδομένου όμως ότι η Ελλάδα δεν καλύπτεται από δάση ερυθρελάτης και ότι επί δεκαετίες προωθείται η αειφορική και πολλαπλού σκοπού δασοκομία, τα όποια οικονομικά οφέλη είναι περιορισμένα και εξαρτώνται από την ιακνοποίηση του πολλαπλού περιβαλλοντικού ρόλου των δασών (συγκράτηση εδαφών, άμβλυνση πλημμυρικών αιχμών, βιοποικιλότητα, αισθητική, οικοτουρισμός κτλ). Υπάρχει το ζήτημα με τα χρήματα του Μπαλτατζή για τα δάση, αλλά δεν υπάρχει τρόπος για διαχείριση τους με σωστή συνεννόηση μεταξύ των υπουργείων; Επίσης, τη κονδύλια πήγαιναν στο παρελθόν από το ΥπΑΑΤ στα δάση από τον Ειδικο Λογαριασμό Δασών και τι τώρα από το ΥΠΕΚΑ με το Πράσινο Ταμείο;
Εν τέλει, δηλώνω ότι ως ιδιώτης μελετητής-αυτοαπασχολούμενος φυσικά και δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός ως προς τις αιτιάσεις των ΔΥ, και από ότι φαίνεται δεν είναι δυνατή η συμπόρευση ιδιωτών και ΔΥ δασολόγων (τουλάχιστον εκείνων που εκφράζονται από την ΠΟΓΕΔΥ). Αλλά δεν μπορεί να με αφήνουν αδιάφορες κινήσεις που βλάπτουν το επαγγελματικό μου μέλλον (για λόγους μάλλον προσωπικούς) και έρχονται σε αντίθεση με τη δική μου οπτική για τις προοπτικές και δυνατότητες του δαοσλόγου επιστήμονα και επαγγελματία. Θα ήθελα κάποια στιγμή οι ΔΥ να μας εξηγήσουν για την απροθυμία τους στην προώθηση και υλοποίηση έργων δασικού χαρακτήρα (πχ δασικοί χάρτες....), καθώς θα ήθελα να δω και μια καταγγελία για τη διαφθορά στον κλάδο (η οποία εν μέρει θα αποκαλυφθεί με την υλοποίηση των δασικών χαρτών). Και θα ήθελα να υπήρχει η δυνατότητα όλοι οι επίορκοι υπάλληλοι, όσοι μπήκαν από την πίσω πόρτα και όσοι είναι αποδεδειγμένα ανίκανοι ή απλά τεμπέληδες (σε όλο το Δημόσιο) να πάνε σπίτια τους και να αντικατασταθούν από νέα παιδιά με γνώσεις και όρεξη να προσφέρουν και να τιμούν τα έστω κουτσουρεμένα ευρώ που οι άλλοι θεωρούν ως δεδομένα. Δυστυχώς, χρειάζεται ξήλωμα για να αρχίσει να λειτουργεί αποτελεσματικά ο δημόσιος τομέας, όχι λιγότερο ή περισσότερο δημόσιο, απλά αποτελεσματικό και φιλικό για τον πολίτη και τον ιδιώτη επαγγελματία.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν _QQ_Σε Ευχαριστώ_QQ_: pachanga

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/09/2012 21:54 #1188 από salvatorellin
Απαντήθηκε από salvatorellin στο θέμα ΠΟΓΕΔΥ: Δελτίο τύπου για μεταφορά δασών στο ΥΠΑΑΤ
Τα παρατάω μάγκες...ένας λιγότερος, καλλίτερα για τους υπόλοιπους....Με διέλυσε η ανεργία...πάω για ηλεκτρολόγος...μετάνιωσα που σπούδασα!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/09/2012 21:56 #1189 από salvatorellin
Απαντήθηκε από salvatorellin στο θέμα ΠΟΓΕΔΥ: Δελτίο τύπου για μεταφορά δασών στο ΥΠΑΑΤ
Στο διάολο και τα Υπουργεία και όλοι τους μαζί!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
14/09/2012 23:55 - 15/09/2012 00:16 #1191 από pachanga
Δυστυχώς πολύς κόσμος έχει φτάσει σε αυτό το σημείο.. Πιθανώς και αρκετοί από εμάς εδώ στην κοινότητα.

Το παράξενο είναι ότι κανείς δεν προτείνει κάτι ούτε πράττει ! συζήτηση και κόντρα συζήτηση και φορτωμένα όλα στους "άλλους".

Οι "άλλοι" όμως ό,τι είχαν να διεκδικήσουν, το διεκδίκησαν: 8ωρο, χαλαρές εργασιακές συνθήκες, ασφάλιση, μόνιμη απασχόληση, ολιγοπώλιο στις μελέτες, στεγανά κλπ. πόσοι ταυτίζονται με τους "άλλους"; ή μήπως συμφέρει να είναι καλά οι "άλλοι" γιατί θα μας ταΐζουν με μισθούς και θέσεις εργασίας, άρα θα είμαστε καλά και εμείς; είναι και αυτό μια άποψη..

Και τώρα που ισοπεδώνονται τα κεκτημένα, οι άλλοι ποιον λέτε να κοιτάξουν μέχρι τη σύνταξη; τους από κάτω ή τον εαυτό τους; είτε λέγονται εταιρείες είτε λέγονται δημόσιοι, ποια είναι τα κοινά μας συμφέροντα; συνεργάτες είμαστε ώσπου να γίνει η εκάστοτε δουλειά με το λιγότερο κόστος. Μετά είσαι φύρα.

Και τι να κάνεις, ποιος να τρέχει τώρα να αλλάζει τον κόσμο..

Εξάλλου υπάρχουν οι θεσμοί και φορείς που εργάζονται και κόπτονται για εμάς.. το γεωτεε, η πογεδυ, η πεδδυ, οι διάφοροι σύλλογοι δασολόγων..

Το επάγγελμα έχει σβήσει για τους νέους έως 35.

Στοιχεία Μαΐου 2012 από ΓΕΩΤΕΕ. (νομίζω έχει ανεβεί και παλαιότερα)

Αν θέλεις να ζήσεις από το πτυχίο σου, το θέμα είναι τι θα κάνεις με τον χρόνο που σου απομένει.
Τελικά ή θα διεκδικήσεις ή θα αποσυρθείς για αλλού. Σεβαστά και τα δύο

choose. life
Συνημμένα:
Last edit: 15/09/2012 00:16 by pachanga.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.277 δευτερόλεπτα

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 664
coord_gr 347
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 261
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 246

Τελευταία Μέλη

  • bio
  • GM ENGINEER
  • Musicswido
  • ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ
  • Ektor