ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΡΙΑΚΩΝ ΓΕ

Περισσότερα
28/11/2012 00:03 #1466 από Ελίζα
Περίληψη του poster:

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΡΙΑΚΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ SSR, AFLP ΚΑΙ SAMPL.

Κατσίδη, Ε.1, Cervera, M.2 και Αραβανόπουλος, Φ.1.

1Εργαστήριο Δασικής Γενετικής, Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Φοίνικας, Θεσσαλονίκη, 2 Genetica y Ecofisiologica Forestal, Departamento de Sistemas y Recursos Forestales. CIFOR – INIA. Madrit, Spain.

Ο σκοπός της εργασίας ήταν να γίνει μία προκαταρκτική ανάλυση του γονιδιώματος της κουκουναριάς του Παρθενώνα Χαλκιδικής, του βορειότερου άκρου της εξάπλωσης της στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα να συγκριθούν με τους πληθυσμούς από τον Ευρωπαϊκό χώρο (Ισπανία, Ιταλία) και το Λίβανο. Αυτοί οι πληθυσμοί αναλύθηκαν χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικούς τύπους μοριακών γενετικών δεικτών: SSR (simple sequence repeats), AFLP (amplified fragment length polymorphism) και SAMPL (selective amplified microsatellite polymorphic loci).
Ανιχνεύθηκαν συνολικά 64 γονιδιακές θέσεις και διαπιστώθηκε η ύπαρξη πολύ χαμηλής γενετικής ποικιλότητας (ποσοστά πολυμορφισμού για AFLP: 14.3%, SAMPL: 10.90%, SSR: 0.0%). Η εξαιρετικά μικρή γενετική ποικιλότητα είναι χαμηλότερη κατά τάξη μεγέθους σε σχέση με άλλα παραμεσογειακά κωνοφόρα και υποδηλώνει την μεγάλη ανάγκη για την προστασία των γενετικών πόρων των είδους.

παρουσιάστηκε στο: ΕΕΕΓΒ, Νάουσσα 2008
Συνημμένα:
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν _QQ_Σε Ευχαριστώ_QQ_: Alex

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.304 δευτερόλεπτα

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 663
coord_gr 346
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 261
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 245

Τελευταία Μέλη

  • GM ENGINEER
  • Musicswido
  • ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ
  • Ektor
  • Atromma