Πυρά ομαδόν κατά της κατάργησης του ΟΚΧΕ: «Ξεπούλημα η κατάργηση του Οργανισμού Χαρτογραφήσεων»

Περισσότερα
20/06/2013 21:32 #2032 από Alex

Κύμα αντιδράσεων εκδηλώνεται κατά των ρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος για την κατάργηση του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ), με παράλληλη πρόβλεψη μεταβίβασης των εθνικών γεωχωρικών δεδομένων σε μία νέα εταιρεία (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου), με την επωνυμία Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση (ΕΚΧΑ Α.Ε.), την οποία η κυβέρνηση θέτει σε τροχιά ιδιωτικοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα...

Leonardo da Vinci: Η φύση δεν παραβαίνει ποτέ τους νόμους της

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/06/2013 09:23 #2033 από pachanga
Καλά η Ελευθεροτυπία τους έχει σκίσει εκεί στην Κτηματολόγιο Α.Ε. Οι δικοί μας οι μελετητές που συμμετέχουν τόσα χρόνια σε αυτές τις μελέτες των δασικών χαρτών τι έχουν να πουν αναρωτιέμαι.. περιμένω να δω καμιά ανακοίνωση από κάποιον από αυτούς τους συλλόγους δασολόγων, να δούμε πού στεκόμαστε ως κλάδος.

choose. life

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
21/06/2013 10:52 #2037 από dimmihel
Ίσως να έχουν κάτι στο μυαλό τους περι ενδυνάμωσης της Γεωχωρικής Πληροφορίας μέσω της ΕΚΧΑ Α.Ε., αλλά ποιός μπορεί να εμπιστευτεί την κρίση του κράτους μετά το φιάσκο με την ΕΡΤ για παράδειγμα;

Δεν νομίζω πάντως ότι η κατάργηση του ΟΚΧΕ, η οποία ήταν προδιαγεγραμμένη εδώ και αρκετό καιρό, θα σημάνει ττην παύση της δωρεάν διάθεσης όποιων Γεωχωρικών δεδομένων είναι on-line αυτή τη στιγμή.

Όσον αφορά τα μελλοντικά όμως, αυτό είναι μία άλλη ιστορία...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
26/06/2013 11:20 #2041 από drstamato
Σιγά τον οργανισμό ρε παιδιά. Πρακτικά ξεπεράστηκε από τις εξελίξεις και ούτως η άλλως την βασική δουλειά την έκανε η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Και δεν "ξεπουλήθηκε" όπως λέει η τελευταίως και συνήθως ανακριβής εφημερίδα. Συγχωνεύτηκε με την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Αν δεν είναι Καλύτερα δεν θα είναι χειρότερα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
26/06/2013 11:23 #2042 από drstamato
Ξέχασα!! Κυρίως από το 2009 και έπειτα τα περισσότερα γεωχωρικά δεδομένα είναι ελεύθερα και στην διάθεση όλων και διαδικτυακά. (Έκανε και κάτι καλό ο Γιωργάκης...)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
26/06/2013 12:20 #2044 από dimmihel
Η λύση βρίσκεται στο crowd-sourcing και όχι σε οργανισμούς πυροτεχνήματα, όμως προς το παρόν υπάρχουν πολλά κενά όσον αφορά την αξιολόγηση των γεωγραφικών δεδομένων που συλλέγονται με τον τρόπο του crowd-sourcing.

Πάντως ένα πετυχημένο παράδειγμα είναι το OpenStreetMap . Δεν είναι μακριά η μέρα που θα χρησιμοποιούνται αυτά τα δεδομένα για δασολογικές / περιβαλλοντικές εφαρμογές.

ΟΚΧΕ, ΕΚΧΑ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΓΥΣ....

Όλα τα γεωγραφικά δεδομένα που με κάποιο τρόπο χρηματοδοτήθηκαν απο τον Ελληνικό λαό ΑΝΟΙΧΤΑ, ΤΩΡΑ!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
27/06/2013 10:56 #2048 από pachanga
Φίλε drstamato θα σου πρότεινα να διαγράψεις τα 2 τελευταία σχόλιά σου, εντελώς φιλικά.

Εκτός από παντελώς άκυρα είναι και ελαφρώς προκλητικά ιδιαίτερα για όσους γνωρίζουν τι συμβαίνει με τη γεωχωρική πληροφορία στην Ελλάδα, τον ΟΚΧΕ, την Κτηματολόγιο ΑΕ κλπ.

Η κορυφαία ατάκα "σιγά τον οργανισμό ρε παιδιά" μπορεί να έχει νόημα μόνο στην περίπτωση που αναφερόμαστε στον ΟΚΧΕ ως έναν οργανισμό που ήταν απαράδεκτος επειδή δεν έκανε πελατάκια του τα ιδιωτικά μελετητικά γραφεία, δεν μοίρασε κομμένους και ραμμένους διαγωνισμούς χαρτογράφησης για ολίγους (Ε' τάξης) ή δεν έδωσε ποτέ ελεύθερα γεωχωρικά δεδομένα παρόλο που τα κατασκεύασε με λεφτά φορολογουμένων.
Έτσι συμφωνώ.. σιγά τον οργανισμό..χαλάσε την πιάτσα αλλά τελικά η πιάτσα χάλασε αυτόν.

Η δεύτερη ατάκα "την βασική δουλειά την έκανε η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε".. :lol: :lol: :lol Εξαρτάται για ποια δουλειά μιλάμε βέβαια. Γιατί σίγουρα η Κτηματολόγιο την έκανε τη δουλειά αλλά από την άλλη κατεύθυνση, προς την αγορά.. να πέφτουν οι μελέτες, να ρέουν τα μύρια σε ένα συμπαθέστατο και γραφικό ολιγοπώλειο, όπως αυτά που συναντάμε στο σύνολο των οικονομικών κλάδων της χώρας. Και ο έλεγχος να γίνεται μεταξύ τσίπουρο και μπριζόλας. Γιατί κατά τα άλλα αν μιλάμε για το ποιος άνοιξε τη γεωχωρική πληροφορία στην Ελλάδα, τότε μάλλον πρέπει να ενημερωθείς καλύτερα.. Η Εθνική Υποδομή Γεωχωρικής Πληροφορίας (ΕΥΓΕΠ) αλλά και η αντίστοιχη πολιτική επιτροπή ήταν έργο του ΟΚΧΕ. Ο ιστότοπος με τα δωρεάν δεδομένα ήταν δουλειά του ΟΚΧΕ για να μπορέσεις μετά να μας πεις ότι "Κυρίως από το 2009 και έπειτα τα περισσότερα γεωχωρικά δεδομένα είναι ελεύθερα και στην διάθεση όλων και διαδικτυακά. (Έκανε και κάτι καλό ο Γιωργάκης...)" (3η κορυφαία ατάκα.. καλό και Γιωργάκης στην ίδια πρόταση). Ενώ η κτηματολόγιο έχει παράξει ορθοφωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και μας τις δίνει σε WMS που πολλές φορές σέρνεται, χρησιμοποιεί εφαρμογές και τεχνολογίες τύπου ESRI και γενικώς πάει χέρι-χέρι με την αγορά ενώ προσπαθεί συνεχώς να εμποδίσει τις ελάχιστες δασικές υπηρεσίες που θέλουν να φτιάξουν δασικούς χάρτες με δικά τους μέσα. Θα μου πεις, και μεις τι θα κάνουμε;; ΚΛΕΦΤΕΣ θα γίνουμε;;;

Όσο για τη συγχώνευση ΟΚΧΕ-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, άστο.. Με τέτοιες συγχωνεύσεις τύφλα να'χουν τα κλεισίματα των οργανισμών. Είναι πολλά τα λεφτά και ο ΟΚΧΕ προσπάθησε να δυναμώσει τη δημόσια υπηρεσία, να ανοίξει δεδομένα, να εκπαιδεύσει χρήστες, να φτιάξει τα ΚΟΣΕ (κομβικά σημεία επαφής μεταξύ υπηρεσιών για διαχείριση-ανταλλαγή ανοιχτών γεωδεδομένων) να προσφέρει ο ίδιος γεωχωρικά δεδομένα πέρα από τα υπάρχοντα, να τα τυποποιήσει αλλά κυρίως να σταματήσει μέσω της οδηγίας INSPIRE το αλισβερίσι. Τα 'φαγε τα μούτρα του..

choose. life

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.270 δευτερόλεπτα

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 664
coord_gr 347
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 261
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 246

Τελευταία Μέλη

  • bio
  • GM ENGINEER
  • Musicswido
  • ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ
  • Ektor