Εδώ τα μέλη μπορούν να συζητούν για θέματα που τους προβληματίζουν και δεν εμπίπτουν στα στενά επαγγελματικά ενδιαφέροντα

Κύπρος: Αντίσταση και φόβος

Περισσότερα
20/03/2013 12:07 - 20/03/2013 12:09 #1787 από pachanga
Κύπρος: Αντίσταση και φόβος δημιουργήθηκε από pachanga
Το να μην σου επιτρέπει το τραπεζικό σύστημα να κάνεις κινήσεις στο λογαριασμό σου παρά μόνο αναλήψεις περιορισμένων ποσών και με τα ΑΤΜ συχνά άδεια, διατηρώντας κλειστά τα τραπεζικά καταστήματα, είναι τρομακτικό και φοβίζει. Το να σε απειλεί μία ολόκληρη ισχυρή Ευρώπη για χρεωκοπία σου κόβει τα πόδια.

Το να βλέπεις όμως μία Βουλή ετερόκλητων κομμάτων να βγάζει ενιαία φωνή αντίστασης, άρνησης οικονομικής υποδούλωσης και αξιοπρέπειας είναι ανεκτίμητο. Το να βλέπεις μια μικρή χώρα να αντιστέκεται στην οικονομική επίθεση της Γερμανίας και των λοιπών, είναι απερίγραπτο συναίσθημα. Γνωρίζοντας από την Ελλάδα πού οδηγεί η δουλοπρέπεια, τα μνημόνια και η υποταγή, η δύναμη που παίρνει κανείς βλέποντας την πολιτική εξουσία και τον κόσμο να επιδεικνύει σθένος απέναντι στους εκβιαστές, σε γεμίζει. Σου θυμίζει αυτό που σαν λαός είχες ξεχάσει: ότι βρίσκεσαι εδώ τώρα, όχι εξ αιτίας του δρόμου που προδιαγράφεται μπροστά σου, αλλά εξ αιτίας της διαδρομής που διένυσες μέχρι να φτάσεις εδώ.

Και οι Κύπριοι εδώ μας θύμησαν τι πάει να πει αυτοσεβασμός και κυριαρχία του συμφέροντος της πατρίδας. Τιμώντας την ιστορία του Ελληνισμού και τις αξίες του έστω και με ένα "όχι" στη Βουλή. Γιατί μη γελιόμαστε, το Σάββατο έγινε επιθετική κίνηση οικονομικού πολέμου. Προσπαθούν να καταστρέψουν τις οικονομίες για να εξαρτηθούν πλήρως από τη Γερμανική και των λοιπών ισχυρών. Οικονομική υποδούλωση αφού τα όπλα απέτυχαν στους προηγούμενους πολέμους.

Για όσους ακόμη αμφιβάλουν ή εθελοτυφλούν, ο κόσμος της Ευρώπης άλλαξε οριστικά από το Σάββατο. Όσο ο φόβος κυριαρχεί, τα πρόβατα θα σφάζονται. Όμως φαίνεται τελικά ότι το να αντισταθείς δεν είναι μάταιο. Είναι υποχρέωση. Ειδικά για Έλληνες. Μακάρι να έρθει η στιγμή που να συνειδητοποιήσουμε και στην Ελλάδα ότι το παρελθόν μας είναι εκεί για οδηγός. Για να πούμε και εμείς κάποτε ένα "όχι" στο κουστούμι που μας ράβουν οι προσκυνημένοι.

Υ.Γ. Το νέο σύνθημα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμου:
Visit Cyprus. Brothers got Bollocks! (όρχεις)
You?
:woohoo:

choose. life
Last edit: 20/03/2013 12:09 by pachanga.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν _QQ_Σε Ευχαριστώ_QQ_: Ελίζα, Eva_Avr, chamin

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/03/2013 11:18 #1789 από Vasilis
Απαντήθηκε από Vasilis στο θέμα Κύπρος: Αντίσταση και φόβος
Τουλάχιστον οι Κύπριοι το παίξανε λίγο καλύτερα και δεν πήγανε στο eurogroup με τα στυλό έτοιμα για υπογραφές...
όμως και τι έγινε?
κλείνεται το eurogroup για μερικές ώρες, ξανα-αποφασίζουν κάτι ελαφρώς διαφορετικό αλλά επί της ουσίας έχουν ήδη αποτελειώσει (ό,τι έμεινε από) τον τραπεζικό τομέα της Κύπρου και μετά βγαίνει ο Σόιμπλε και σου λέει:
" η συμφωνία δεν απαιτείται να επικυρωθεί από τη Βουλή της Κύπρου."

ωραία αυτά τα ηρωϊκά που λέμε μεταξύ μας, όμως η πραγματικότητα μας "ρίχνει στο ψαχνό".
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν _QQ_Σε Ευχαριστώ_QQ_: dimmihel

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/03/2013 14:14 - 25/03/2013 14:17 #1790 από pachanga
Απαντήθηκε από pachanga στο θέμα Κύπρος: Αντίσταση και φόβος
Τα "ηρωικά" που αναφέρεις δεν λέγονται για να θρέψουμε τον εγωισμό και την περηφάνεια μας. Εγώ θα σου πω ότι ούτε ως ηρωικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Ποσώς με ενδιαφέρει το τι λέει ο συγκεκριμένος μισάνθρωπος σόιμπλε. Όλοι βλέπετε το αποτέλεσμα και θεωρείτε ότι ήταν μάταιο και το "όχι" και οι όποιες διαπραγματεύσεις.

Η διάλυση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου έγινε από τη στιγμή που ο Αναστασιάδης γύρισε από το 1ο Eurogroup με εκείνη την απόφαση. Και ένα παιδάκι καταλαβαίνει ότι βάζοντας το θέμα στο τραπέζι, είτε ναι είτε όχι πεις, η ζημιά έγινε. Και γι αυτό προτιμούσαν τον Νικόλα για πρόεδρο.

Το όχι όμως έχει πολλές προεκτάσεις. Καταρχάς εμφανίζει πλήρως τη δομή του αντιπάλου τον οποίο μέχρι θες λόγιζες εταίρο. Επίσης αποδεικνύει τη στόχευση: υποβολή της οικονομίας σε αέναο χρέος με πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις (βλ. φυσικό αέριο). Όποιος παρατήρησε τις εξελίξεις αντιλαμβάνεται τι πρεσβεύει πλέον αυτή η "ενωμένη" Ευρώπη. Εταίροι...

Ναι, στο τέλος τους πέρασε. Αν όμως το ζούσατε από την Κύπρο αυτό το πράγμα θα βλέπατε πολλά: θα βλέπατε ελευθερία λόγου στα ΜΜΕ με πολιτικούς και οικονομολόγους να επιχειρηματολογούνε για έξοδο από το ευρώ και εθνική κυριαρχία, θα βλέπατε αντίληψη του τι εστί κρατάμε χαμηλούς τόνους για το εθνικό συμφέρον, θα βλέπατε πώς αντιμετωπίζεται η επόμενη μέρα χωρίς διχασμό (κατά κύριο λόγο). Και κυρίως θα βλέπατε την επαναλαμβανόμενη προδοσία αυτού του προτεκτοράτου που λέγεται Ελληνικό Κράτος να ταυτίζεται ΠΛΗΡΩΣ με τις υποδείξεις των επικυρίαρχων. Και τους Έλληνες πολίτες ανήμπορους να ξεπλύνουν και αυτήν την ντροπή. Εκεί τα ΜΑΤ ανοίγουν κεφάλια, εδώ τα ΜΑΤ όταν 1 φορά ψιλοξέφυγε η κατάσταση, έτρεχαν και απωθούσαν. Δεν άνοιξε ρουθούνι.

Το πιο ελπιδοφόρο, θα βλέπατε ότι ένα κράτος υποτάχθηκε αλλά τουλάχιστον πάλεψε, έστω και με σημαδεμένη τράπουλα.. και όλοι του οι φορείς (έστω και τυπικά) ενώθηκαν. Πίστεψέ με, ζώντας την κατάσταση και στην Ελλάδα και στην Κύπρο η διαφορά είναι χαώδης. Όλοι θα σας λένε: "κοιτάχτε τι πάθανε στην Κύπρο που τόλμησαν να πουν όχι, ενώ εμείς που είπαμε ναι σε όλα, ούτε μια τράπεζά μας δεν έκλεισε". Δεν είναι μόνο η ψυχολογική ανάταση που νιώθεις γνωρίζοντας ότι δεν έπεσες κατευθείαν στα 4 αλλά το πάλεψες. Είναι και η χειροπιαστή εικόνα ότι πολλοί συνάνθρωποί σου παραμερίζουν τις διαφορές τους στα δύσκολα και ενώνονται για κοινό σκοπό. Και αυτό διασφαλίζει την ελπίδα ότι την επομενη 5ετία το κέρδος από το φυσικό πλούτο θα μείνει στην Κύπρο πάση θυσία. Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται αυτό που πριν 3 χρόνια χλεύαζαν.

Δεν νομίζω να μπορεί να πει κανείς το ίδιο για την Ελλάδα. Με προσκυνημένους πολιτικούς, με ραμμένο κοστούμι για τους επόμενους που φέρνουν να κυβερνήσουν, με μόνιμα διχασμένο και κοιμισμένο τον κόσμο να κοιτάει ο καθένας την πάρτη του και με μια κοινωνία υποταγμένη από την κορυφή μέχρι τα νύχια, αλήθεια αναρωτιέμαι.. αν Έλληνες και Κύπριοι είμαστε αδέρφια, είμαστε σίγουρα από διαφορετικό πατέρα.

choose. life
Last edit: 25/03/2013 14:17 by pachanga.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/03/2013 14:54 #1791 από Vasilis
Απαντήθηκε από Vasilis στο θέμα Κύπρος: Αντίσταση και φόβος
pachanga φίλε μου σε ευχαριστώ για τη μαρτυρία που καταθέτεις - είναι πολύ σημαντικά αυτά που λες και ειλικρινά χαίρομαι τουλάχιστον που οι Κύπριοι αδερφοί (ξάδερφοι...οτιδήποτε) είναι ενωμένοι και που ο πολιτικός διάλογος διεξάγεται σε ήρεμο και ώριμο κλίμα.
Εγώ συμφωνώ με όλα όσα λες και ιδιαίτερα για τα ελληνικά φερέφωνα που στοχευμένα μας μιλούσαν για τους μισθούς και στις συντάξεις και τους άλλους μπαμπούλες. Ήθελα απλά να υπογραμμίσω/αναδείξω την κυνικότητα με την οποία έγιναν όλα όσα ακολούθησαν. Μπορεί να φάνηκε ότι... 'προβοκάρω' αυτά που γράφεις όμως ειλικρινά δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.
άντε να δούμε τί άλλο θα δούμε...

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/03/2013 15:12 - 25/03/2013 15:45 #1792 από pachanga
Απαντήθηκε από pachanga στο θέμα Κύπρος: Αντίσταση και φόβος
όχι φίλε Βασίλη, καμία παρεξήγηση! Αντιλαμβάνομαι ότι μερικές φορές ο γραπτός λόγος δημιουργεί εντυπώσεις αλλά κατάλαβα το ύφος σου. Κι εγώ τα γράφω ελαφρώς συναισθηματικά φορτισμένος γιατί δεν αντέχω να με κυνηγάει αυτό το περίφημο δόγμα το σοκ. Ούτε στην Κύπρο υπάρχουν άγγελοι. Έγιναν και γίνονται εγκλήματα.

Αυτά που συμβαίνουν ελπίζω να μας κινήσουν.

choose. life
Last edit: 25/03/2013 15:45 by pachanga.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/03/2013 18:38 #1793 από pachanga

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/03/2013 21:56 #1795 από thanasis mpoxo
Απαντήθηκε από thanasis mpoxo στο θέμα Κύπρος: Αντίσταση και φόβος
Μπορεί αυτό που λέω να σου φάνει τραβηγμένο η δήθεν συνωμοσιολογικo. .πχ κάποιος έχει καταθέσεις 160.000 τα τελευταία χρόνια μπορεί να φτάσουν τα 180.000 με το κούρεμα τώρα πάνε 140.000-144.000. Δεν καταστρέφεται οικονομικά χάνει την εμπιστοσύνη του στις συγκεκριμένες τράπεζες η και σε όλο το τραπεζικό σύστημα .Αλλά συνεχίζει να έχει αγοραστική δύναμη και να δίνει λεφτά στην τοπική οικονoμια.

.Δημιουργεί δηλαδή πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα.

ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΣΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΨΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΦΕΡΩ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑ ΘΑ ΔΕΧΤΕΙΣ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΝΩ ΕΓΩ Ο ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΗΡΩΑΣ Ο ΜΑΧΕΜΕΝΟΣ
ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΗΓΑΔΙ

ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΓΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
Απορρίπτεται η αρχική πρόταση για να φάνω ήρωας εγώ και όλο το κοινοβούλιο στα μάτια της κοινωνίας. Αλλά και για να αποφύγω το συστημικο μπαμ αν κουρευτούν όλες οι καταθέσεις και οι μικρές και να χαθεί κάθε εμπιστοσύνη από όλους.

Στην συνεχεία φέρνω μια πρόταση καταπιεστική και αναγκαστική που πρέπει να περάσει για να συμφέρει και τους δυο. Κουρεύω μόνο τις μεγάλες καταθέσεις .Στην συνέχεια Κάνο το κόλπο που έγινε στην Ελλάδα με την αγροτική αλλά όχι να φάνει σαν σκάνδαλο αλλά σαν αναγκαιότητα ώστε να πουλήσω το υγιείς τμήμα να έχω τραπεζική σταθερότητα και καινούριες καταθέσεις στο μέλλον .Πούλα το ανίσχυρο τμήμα το μη υγιείς και χρεώνω μερικές ηδη χρεωμένες τράπεζες σε Ελλάδα και Κύπρο με 6-8 δις και στην συνεχεία στο μέλλον θα Κάνω το ίδιο έχοντας ξεχαστεί.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟ

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΜΕΡΙΕΣ

και μην ξεχνάς περά από το μαύρο χρήμα στις μεγαλοκαταθεσεις και τις τραπεζικές διευκολύνσεις της τράπεζας Κύπρου στους καταθέτες του εξωτερικού και στους ελληνες στις ιντερνετικες συναλλαγές και ιδίως στο στοίχημα που δεν φορολογούταν τεραστία ποσοστά σε αντίθεση με άλλες χώρες στις τραπεζικές καταθέσεις.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/03/2013 22:08 #1796 από thanasis mpoxo
Απαντήθηκε από thanasis mpoxo στο θέμα Κύπρος: Αντίσταση και φόβος
εννοειται αυτα που λες για την ελλαδα ειναι σωστα.

σωστα στην κυπρο υπαρχει μεγαλυτερη ελευθερια στα μμε και στους οικονομολογους

και ειμαι σιγουρος πανω απο 65 τις % θα ελεγε ναι στην αμεση αποχωρηση απο το κουρελοχαρτο του ευρω
ενω στην ελλαδα οι μισοι και κυριως οι 65 + σε ηλικια θα ελεγαν οτι θα τους ξεβρακωσουν θα τους παρουν τα σπιτια και οτι μετα θα ρθει κουμουνιστικος κινδυνος.

ΕΔΩ ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΕΦΤΕ ΚΑΤΑ 60 ΜΕ 70 ΤΙΣ% Ο ΜΙΣΘΟΣ
. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ 30-35% ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΠΙΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ 60% + ΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΦΩΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΤΙΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΟΥΝ

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
25/03/2013 22:31 #1797 από pachanga
Απαντήθηκε από pachanga στο θέμα Κύπρος: Αντίσταση και φόβος
Πιθανότατα η συνωμοσία είναι αυτό που συμβαίνει, δεν το θεωρώ τραβηγμένο. Όντως η 1η λύση που έπεσε στο τραπέζι ήταν εξόφθαλμα μη αποδεκτή. Όμως και στην Ελλάδα έχουν προταθεί εξόφθαλμα μη αποδεκτές λύσεις οι οποίες υιοθετήθηκαν με τα 2 χέρια. Έγραψα κάπου στην προηγούμενη ανάρτησή μου ότι η τράπουλα ήταν σημαδεμένη. Και εννοούσα αυτό ακριβώς που περιγράφεις.

Αλλά δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι ακούστηκε ένα όχι. Διότι η βουλή τους δεν ήταν στημένη. Ασχέτως αν το θέμα ήρθε σε αυτούς με σκοπό να ακουστεί πρώτα το όχι ώστε μετά να γίνει αυτό που έγινε. Και η επίσκεψη στη Μόσχα αφού το θέλεις να μιλήσουμε έτσι, απέτυχε για συγκεκριμένους λόγους. Σε τέτοιο επίπεδο γνωρίζουν όλοι πάρα πολύ καλά ΠΩΣ πάς εκεί, ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ διαπραγματεύεσαι, ΤΙ ανταλλάγματα δίνεις και ΠΩΣ δεσμεύεσαι ότι θα κρατήσεις τις ισορροπίες αλλά θα δώσεις και αυτά που υπόσχεσαι. Με λίγα λόγια, πώς να είσαι αξιόπιστος. Όπως ακριβώς θεωρούν το Νικόλα οι Βρυξέλλες.. γίνεται να έχεις Πρόεδρο που να θεωρείται αξιόπιστος σύμμαχος ταυτόχρονα από 2 υπερδυνάμεις με κοινά αλλά κατά βάση ετερόκλητα συμφέροντα;;; εγώ κι εσύ να είμασταν στη θέση του Πούτιν, μάλλον την ίδια αντίδραση θα είχαμε την προκειμένη στιγμή.

Η περιγραφή που παραθέτω εδώ απλά δίνει την εικόνα μιας κοινωνίας πιο προηγμένης σε κάποια θέματα σε σχέση με την Ελλάδα. Επαναλαμβάνω, λαμόγια και βρωμιές υπάρχουν παντού. Αυτό το κράτος οδηγήθηκε με σχέδιο εδώ. Όλες οι διαπραγματεύσεις και οι συμβιβασμοί ήταν οριοθετημένοι. Κυνικά; αυτός που θα προστάτευε την Κύπρο, δεν θα έπρεπε να φέρει εξ αρχής στο τραπέζι την 1η πρόταση. Ή αν την έφερνε, να είχε έτοιμη λύση την έξοδο από το ευρώ.

Αλλά στην Κύπρο δεν επικρατεί τρομοκρατία των ΜΜΕ, της αστυνομίας. Δεν επικρατεί εθνικός διχασμός τροφοδοτούμενος από τα κόμματα. Ναι, ο πολύς κόσμος κοιμόταν όρθιος σε μια πλαστή ευημερία όπως εμείς. Αλλά μην ξεχνάτε ότι αυτοί πέρασαν ένα '74 και έχουν ακόμα το μισό νησί κατεχόμενο από Άγγλους κ Τούρκους. Η κοινωνία τους ακόμη έχει αυτοματισμούς αυτοσυντήρησης. Και αυτό είναι ελπιδοφόρο σε σχέση με τη δική μας χώρα που δεν υπάρχει καμία ελπίδα, ποτέ.

Μία είναι η λύση και όλοι το γνωρίζουν. Το ευρώ είναι οικονομική υποδούλωση οριστική και αμετάκλητη. Τα εθνικά νομίσματα δείχνουν το δρόμο μέσα από θυσίες (πχ. Ισλανδία) αλλά και συγκεκριμένα νομοθετήματα. Δεν αρκεί να πας στο νόμισμά σου, πρέπει να έχεις πολιτικούς και πολίτες που να πιστεύουν. Και να αποτελούν Έθνος, όχι λαό ;)

choose. life

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.357 δευτερόλεπτα

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 664
coord_gr 347
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 261
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 246

Τελευταία Μέλη

  • bio
  • GM ENGINEER
  • Musicswido
  • ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ
  • Ektor