Εδώ τα μέλη μπορούν να συζητούν για θέματα που τους προβληματίζουν και δεν εμπίπτουν στα στενά επαγγελματικά ενδιαφέροντα

Απορίες για τις προοπτικές μετά το πτυχίο.

Περισσότερα
15/12/2019 19:49 #2317 από Nikolaos24hfg
 Καλησπέρα σε όλους, μόλις τελείωσα τη σχολή με βαθμό 7 και τώρα ετοιμάζομαι να κάνω το στρατιωτικό μου. Είμαι 24 χρονών.  Πρόσφατα πριν απο ένα χρόνο αποφάσισα να μάθω γαλλικά σα δεύτερη ξένη γλώσσα και έκανα γρήγορη πρόοδο με αποτέλεσμα να πάρω το Β2 και να έχω δώσει το C2 τώρα το Δεκέμβρη. Περιμένω τώρα αποτελέσματα τέλη Ιανουαρίου.
 Μπήκα στη σχολή λίγο τυχαία μιας και δεν τα πήγα καλά στις εξετάσεις της τρίτης λυκείου. Δεν ήμουν καλός στα θετικά μαθήματα και κατάλαβα τώρα οτί θα ήταν αδύνατο να είχα αποδώσει τότε, είχα σοβαρά κενά στα θετικά μαθήματα. Ήμουν καλός στα θεωρητικά αλλά οι γονείς μου με ''έσπρωξαν'' στα θετικά μιας και ο πατέρας μου είναι γιατρός ιδιώτης και σκόπευαν να μπω ιατρική. Φυσικά αυτό δεν έγινε και ακόμα χειρότερα τελικά όλοι μας είχαμε λανθασμένη εικόνα για τις ικανότητές μου εξαιτίας φουσκωμένων βαθμών απο το σχολείο. Στα θετικά μαθήματα έκανα φροντιστήριο μόνο στην τρίτη λυκείου δεν είχα κάνει ποτέ πριν απο την τρίτη τάξη με αποτέλεσμα τότε να αντιλιφθώ τα κενά και το λάθος και ανεπαρκές διάβασμα που έκανα. Στο σχολείο ήμουν αξιοπρεπής αλλά φυσικά αυτο δεν σημαίνει και πολλά. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με την αδερφή μου που πέρασε γεωλογικό.
Επιπλέον όπως κατάλαβα δεν είχα ιδέα τι αφορούσαν στην πραγματικότητα τα θετικά μαθήματα που διδασκόμασταν στο σχολείο. Πιστεύω πως θα διάβαζα με περισσότερη όρεξη αν πχ ήξερα πραγματικά σε τι χρησιμεύουν, τότε επειδή δεν τα καταλάβαινα κιόλας μου φαίνονταν τελειώς διαδικαστικά, σαν μια σειρά ύλης η ασκήσεων που έπρεπα να βγάλω για να πάρω βαθμό.
Τέλος πάντων η σχολή μου άρεσε, και μιας δεν είχα βάσεις για κάτι άλλο έμεινα εκεί και την τελείωσα. Επίσης έχω μεγαλώσει κοντά στη φύση και μου αρέσει το περιβάλλον. Στο ίντερνετ δεν μπορούσα να βρω πληροφορίες για τις προοπτικές μετά τη σχολή και διάβαζα περιστασιακά το τι συμβαίνει πάνω κάτω στο εξωτερικό αλλά πάντα μπερδευόμουν στο τέλος, μιας και δεν μπορούσα ποτέ να σκεφτώ κάποια πορεία μετά το πτυχίο. Σκέφτομαι να κάνω ένα μεταπτυχιακό στο απθ ,  το ''Αειφορική διαχείρηση δασικών και φυσικών οικοσυστημάτων , προστασία, παραγωγή και αξιοποίηση'' της κα. Ανδρεοπούλου. Με ενδιαφέρουν τα αντικείμενα, θέλω όμως να ρωτήσω ποιο πριν αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα εράσμους η κάτι παρόμοιο ώστε με κάποιο τρόπο να βγώ στο εξωτερικό με προτίμηση κάποια γαλλόφωνη χώρα για να μάθω καλά και τη γλώσσα. Στην ουσία θέλω να το χρησιμοποιήσω αν γίνεται κάτι τέτοιο σαν ένα σκαλοπάτι για περαιτέρω σπουδές στο εξωτερικό αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα. 
  Επιπλέον δεν αισθάνομαι οτί έχω μάθει κάτι πρακτικό απο τη σχολή. Σίγουρα με βοήθησε να καταλάβω περισσότερο το περιβάλλον και πιστεύω όπως και κάθε πανεπιστημιακή σχολή, μου άνοιξε τον τρόπο σκέψης, αλλά δεν αισθάνομαι οτι έχω μάθει κάτι που να μου εξασφαλίσει μια θέση στην αγορά εργασίας.  Επίσης δεν ξέρω πως είναι και το επάγγελμα του δασολόγου στην πραγματικότητα εννοώ εκτός σχολής.
 Σε γενικές γραμμές γράφω εδώ για να ρωτήσω τι επιλογές θα μπορούσα να κάνω μετά, η γενικά οποιοσδήποτε άλλος στη θέση μου μετά το πτυχίο. Απ'ότι έχω καταλάβει το επάγγελμα του δασολόγου έχει προοπτικές μόνο στο εξωτερικό. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να φύγω και μπορώ να πώ πως θα το προτιμούσα κιόλας μιας και πιστεύω οτι με τον τρόπο ζωής που κάνω δεν θα έχω  κανένα πρόβλημα εκέι. Σκέφτομαι και τον ερευνητικό τομέα η πχ περαιτέρω σπουδές για ακαδημαική καριέρα. Ξέρω οτι είναι πολύ δύσκολο αλλα τουλάχιστον έχει και ποιο πολύ ενδιαφέρον λογικά.

Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι μήπως δεν έκανα καλά που την τελειώσα και μήπως έπρεπε να ξαναδώσω αν και πάλι δύσκολο να έπιανα τόσα μόρια για ιατρική. Πάντως πάντα θα έχω αυτή τη σκέψη να με αγχώνει, ιδίως αν τελικά δεν τα καταφέρω και μείνω άνεργος και ο χρόνος περνάει. Πρέπει στην τελική να σκεφτώ κάτι και να έχω κάποιο ρεαλιστκό πλάνο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, ξέρω πως έγραψα πολύ αλλά δεν έχω κανέναν άλλον να ρωτήσω γι'αυτά τα πράγματα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.201 δευτερόλεπτα

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 663
coord_gr 346
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 260
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 245

Τελευταία Μέλη

  • PromotionFus
  • Monschalidixscephisp
  • ThomasTrupe
  • ΚΛΕΣΙΟΡΑΣ
  • nikos