Η ποσοτικοποίηση της οικονομικής αξίας των δέντρων στις πόλεις!! i-Tree open source (ορισμένες χώρες

Περισσότερα
18/04/2013 23:56 #1866 από Ελίζα
Είναι πολύ - και ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται i-Tree μπορεί να υπολογίσει πόσα δέντρα έχει μια πόλη και να βάλει ένα ποσό σε δολάρια για το πόσο έχουν κάνει τη ζωή καλύτερη.
Ποια είναι η αξία ενός δέντρου;

Ο David Nowak νομίζει ότι ξέρει. Για τα τελευταία 20 χρόνια, έχει γίνει καταμέτρηση και την ανάλυση των δέντρων σε διάφορες πόλεις (Oakland, Σικάγο, Βαλτιμόρη, Φιλαδέλφεια, Βοστώνη). Και τώρα οδηγεί μια προσπάθεια για την προτυποποίηση αποτίμηση δέντρο.

Η I-Tree πλατφόρμα της αμερικανικής Δασικής Υπηρεσίας υπολογίζει την "επιφάνεια των φύλλων," μιας πόλης και δίνει μια οικονομική αξίας στα δέντρα, από τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες που παρέχουν. Πόσο άνθρακα αποθκεύουν; Πόσο όζον, άζωτο, σωματίδια, αφαιρούνται από την ατμόσφαιρα; Ποιες είναι οι συνέπειες για την υγεία; Η επίδραση θέρμανσης / ψύξης κτιρίων κόστος; Υδρολογία;

"Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε τόνους ή μέρη ανά δισεκατομμύριο (ppm ή ppb), και να έχουν μια τιμή δολαρίου που συνδέονται με αυτά», λέει ο Nowak, ο οποίος ηγείται της ερευνητικής ομάδας Northeastern USFS. "Εάν αγοράσετε ένα δέντρο, επηρεάζετε το περιβάλλον: τον άνθρακα, τον αέρα, το νερό, UV. Δείχνουμε το κόστος και τα οφέλη από την αλλαγή της δομής των πόλεων μας μέσω της βλάστησης."

Η i-Tree εφαρμογή προσομοιώνει τα δέντρα μιας πόλης χρησιμοποιώντας δεδομένα από δείγμα περιοχές (μέγεθος, το είδος, την υγεία). Φέρνει σε τοπικές καιρικές συνθήκες και τα δεδομένα της ρύπανσης, και δημιουργεί χάρτες με τα δέντρα σε όλη την πόλη. Στη συνέχεια υπολογίζει τις αξίες με βάση τις επίσημες πηγές.

Η Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, έχει 876.000 δέντρα, καλύπτοντας το 23,1% της πόλης. Παρέχουν 11200000 δολάρια σε ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας, η δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα έχει αξία $ 386.000, και μια τιμή απομάκρυνσης της ρύπανσης των 836.000.

Nowak λέει ότι το εργαλείο είναι σημαντική για δύο λόγους. "Βάζει τα δέντρα στο ίδιο επίπεδο με άλλα στοιχεία [σχετικά με τον προϋπολογισμό], από την άποψη της οικονομίας. Αλλά το πιο σημαντικό, αυτό μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τι είναι εκεί έξω, και να κατανοήσουν τη σημασία της. Βλέπουμε όλα τα δέντρα το χρόνο, εμείς απλά τα ποσοτικοποιούμρ. "

Η i-Tree εφαρμογή είναι ελεύθερη για χρήση, και υπάρχει πλέον μια κινητή έκδοση (επιτρέποντας σας για την εισαγωγή δεδομένων από απόσταση). Επίσης, η ομάδα Νόβακ έχει κατασκευαστεί εκδόσεις για τον Καναδά και την Αυστραλία, και μιλάει με άλλες χώρες.

Ο Nowak ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να κάνουν την υπόθεση 'δέντρα' με μεγαλύτερη επιτυχία: «Υπάρχουν πολλές ιστορίες επιτυχίας των ανθρώπων που πηγαίνουν στο δήμαρχο τους έχοντας πληροφορίες γιατί τα δέντρα είναι σημαντικά αντί να λέει απλώς« Μας αρέσουν. »

Πηγή: www.fastcoexist.com/1681455/quantifying-...e-of-trees-to-cities

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/04/2013 14:17 #1867 από zisis_gagkas
Πολύ ενδιαφέρον Ελίζα.

Παραθέτω ένα παρόμοιο εργαλείο, το OpenTreeMap, για την ποσοτικοποίηση της αξίας (όχι οικονομικής αλλά περιβαλλοντικής-οικολογικής) των δέντρων σε αστικό[περιαστικό περιβάλλον.

Το OpenTreeMap παρέχει μία εύκολη στη χρήση δημόσια και διαδικτυακή πλατφόρμα (open-source), η οποία δίνει τη δυνατότητα σε δημότες, οργανισμούς και δημόσιες υπηρεσίες να συμβάλλουν συλλογικά στη δημιουργία ενός δυναμικού και διαδραστικού χάρτη καταγραφής και αποτύπωσης του πληθυσμού των δένδρων (αστική βλάστηση και περιαστικά δάση) μιας περιοχής.

Επίσης υπολογίζονται τα περιβαλλοντικά και οικολογικά οφέλη από την ύπαρξη των δέντρων, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων τη δέσμευση CO2, την εξοικονόμηση ύδατος, τη δέσμευση ατμοσφαιρικών ρύπων και τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας.

Περισσότερες πληροφορίες: www.azavea.com/products/opentreemap

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
19/04/2013 16:12 #1868 από pachanga
Μέχρι τέτοιες ποσοτικοποιήσεις να μετρούν στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν, έχουμε καιρό..

choose. life

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/04/2013 11:46 #1869 από Ελίζα
Zisis νομίζω ότι μας έχεις ξανακάνει παρουσίαση για αυτό! πραγματικά ενδιαφέρον αλλά αν είχε κ μία οικονομική διάσταση, μιας κ όλα αποτιμούνται με το χρήμα στους καιρούς που ζούμε, θα ήταν ακόμα καλύτερο!

άραγε θα μπορούσε το i -tree να δουλεύει ως plug in στο open tree map...???

pachaga τι λες? θα το στήσουμε εμείς (εγώ - ο μπάμπης εννοώ..!!! )???

θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να συνδυαστούν αυτά τα 2!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
20/04/2013 13:12 #1870 από pachanga
Ναι, νομίζω ότι είναι δουλειά developer.. και πάλι δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να γίνει. Οι αμερικάνοι βέβαια απ'ότι βλέπουμε ασχολούνται με αστική δασοπονία (!!) ενώ στην Ελλάδα ακόμη δεν ξέρουμε τι είναι δάσος και τι όχι.. εντάξει, θεωρητικά έχουν ενδιαφέρον αυτές οι εφαρμογές αλλά στην πράξη μάλλον έχουν πολλές απαιτήσεις και προϋποθέσεις για να υλοποιηθούν αποτελεσματικά. Χρόνο, χρήμα, υποστήριξη φορέων μεταξύ άλλων. :whistle:

choose. life

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.492 δευτερόλεπτα

Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Αρχεία

Έκθεση Φωτοερμηνείας 664
coord_gr 347
Πράξη Χαρακτηρισμού συνοδευόμενη από την Έκθεση Αυτοψίας και Εισήγηση 324
Πίνακες παραγωγής Κοσσενάκη 261
Οδηγός ενσωμάτωσης WMS (ΑΦ Κτηματολογίου) στα Google Earth και QGIS 246

Τελευταία Μέλη

  • bio
  • GM ENGINEER
  • Musicswido
  • ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ
  • Ektor