Πολύ φιλόδοξο έργο όντως.
Απο το άρθρο καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένας ενθουσιασμός μιας και το πείραμα βρίσκεται στα πολύ αρχικά του στάδια όμως δεν καταλαβαίνω κάποια πράγματα.
α) "Σε πραγματικό επίπεδο υπέρεχει του ανθρώπου". Πως συμπεραίνει ο συγγραφέας κάτι τέτοιο απο τη στιγμή που δεν υπάρχουν στοιχεία να το τεκμηριώσουν. Διαβάζω ότι μπορεί να έχει στις αποθήκες του 5 δενδρύλια - μόλις τελειώσουν τι γίνεται; Σε τι υπερέχει ακριβώς και πως έχει δοκιμαστεί αυτό;
β) Το 17% δεν το βρίσκω τόσο μεγάλο ώστε να δικαιολογεί τη δημιουργία ενός robot αναδάσωσης. Το επιχείρημα για το πλεονάζον προσωπικό το βρίσκω πιο λογικό.
γ) Η αντοχή του είναι τεράστια εφόσον καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ενέργειας οι οποίες κοστίζουν - εν αντιθέση με τους εθελοντές οι οποίοι δεν κοστίζουν. Δεν ξέρω αν μία ανανεώσιμη πηγή (π.χ ο Ήλιος θα βοηθούσε).
γ) Σε ποιά δύσκολα τερραίν έχει δοκιμαστεί άραγε; Βλέποντας τη φωτογραφία του ρομπότ αμφιβάλω εάν μπορεί να κινηθεί μέσα σε πολύ απαιτητικά τερραίν (π.x μετά απο αποψιλωτική υλοτομία ή στην τοπογραφία των Ελληνικών Δασών)
Είμαι χαρούμενος που βλέπω φιλόδοξα project να εκπροσωπούν την Ελλάδα, παρόλα ταύτα δεν μπορώ να μην κάνω συνεχόμενα ερωτήματα στον εαυτό μου όταν διαβάζω ένα κείμενο σαν και το παραπάνω.
Χαίρομαι που σήμερα η έρευνα στην Ελλάδα έχει παραμείνει oικογενειακή υπόθεση πάντως
Κρατάμε τις παραδόσεις