- Ληφθείσες Ευχαριστίες 23
Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.
elafokynhgos έγραψε: Για τις γνώσεις σε παρακαλώ να αναφέρεσαι στον εαυτό σου, εσύ μπορεί να μην έχεις όποιος όμως διαβάσει τα βιβλία της σχολής μας , θα τις αποκτήσει. Δεν ξέρω γιατί εσύ δεν απέκτησες γνώσεις μαθηματικών αλλά αν θα διάβαζες μαθηματικά , βιομετρία 1 βιομετρία 2, δειγματοληψία, στατιστική, εισαγωγή στην παλινδρόμηση κλπ κλπ θα τις αποκτούσες, το ότι εσύ δεν τα διάβασες δεν σημαίνει ότι δεν έχουν γνώσεις οι δασολόγοι. Για τα τεχνικά μαθήματα μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι έχουμε πολύ περισσότερες γνώσεις τοπογραφίας και στατικών από έναν αρχιτέκτονα και κάνουμε πολύ περισσότερη τοπογραφία από έναν πολιτικό μηχανικό. Το ότι καταπατούνται τα επαγγελματικά μας δικαιώματα από τους μηχανικούς είναι άλλο θέμα. Δεν νομίζω ότι τώρα πια πρέπει να έχουμε την μοιρολατρία των δασολόγων που θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι και να λέμε ότι δεν ξέρω το ένα, δεν ξέρω το άλλο… Τα βιβλία εκεί είναι ξεστραβώσου και διάβασε τα…..
Μπακέας Κωνσταντίνος
Δασολόγος
Υ.Γ Αυτό πήγαινε στην απάντηση του Παναγιώτη Τσολακίδη (δεν ξέρω γιατί δημοσιεύτηκε εδω κάτω)
ptsolak έγραψε:
elafokynhgos έγραψε: Για τις γνώσεις σε παρακαλώ να αναφέρεσαι στον εαυτό σου, εσύ μπορεί να μην έχεις όποιος όμως διαβάσει τα βιβλία της σχολής μας , θα τις αποκτήσει. Δεν ξέρω γιατί εσύ δεν απέκτησες γνώσεις μαθηματικών αλλά αν θα διάβαζες μαθηματικά , βιομετρία 1 βιομετρία 2, δειγματοληψία, στατιστική, εισαγωγή στην παλινδρόμηση κλπ κλπ θα τις αποκτούσες, το ότι εσύ δεν τα διάβασες δεν σημαίνει ότι δεν έχουν γνώσεις οι δασολόγοι. Για τα τεχνικά μαθήματα μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι έχουμε πολύ περισσότερες γνώσεις τοπογραφίας και στατικών από έναν αρχιτέκτονα και κάνουμε πολύ περισσότερη τοπογραφία από έναν πολιτικό μηχανικό. Το ότι καταπατούνται τα επαγγελματικά μας δικαιώματα από τους μηχανικούς είναι άλλο θέμα. Δεν νομίζω ότι τώρα πια πρέπει να έχουμε την μοιρολατρία των δασολόγων που θέλουν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι και να λέμε ότι δεν ξέρω το ένα, δεν ξέρω το άλλο… Τα βιβλία εκεί είναι ξεστραβώσου και διάβασε τα…..
Μπακέας Κωνσταντίνος
Δασολόγος
Υ.Γ Αυτό πήγαινε στην απάντηση του Παναγιώτη Τσολακίδη (δεν ξέρω γιατί δημοσιεύτηκε εδω κάτω)
Κοίτα, elafokynhgos νιώθω ότι μου επιτίθεσαι σα να σε έθιξα προσωπικά και με ενοχλεί (τουλάχιστον) . Προφανώς είσαι είτε μαθηματικός (που είναι λίγο δύσκολο) είτε πληροφορικάριος και επιβεβαιώνεις αυτά που έλεγα, αλλά και να μην είσαι, ο τρόπος σου δεν δικαιολογείται. Μου θυμίζεις τους καθηγητές (στις συνελεύσεις) που αν έλεγε κάποιος κάτι 'κακό' για ένα τομέα (ή πεδίο), οι του τομέα (του πεδίου) εκείνου του ορμούσαν να τον 'φάνε', ακόμα και αν είχε δίκαιο σε αυτά που έλεγε... Cosa nostra που λένε.
Επιπλέον, χαίρομαι που καταλαβαίνεις περισσότερα από αυτά που γράφω και μου τα πετάς στη μούρη! Πραγματικά αυτά εννοούσα, αλλά μάλλον ΟΧΙ για εσένα διότι αποτελείς εξαίρεση από το μέσο 'πατωμένο' όρο της Σχολής. Έκανες όμως μία παρανόηση. (Ο τόνος μου αν και 'ελαφρά' ειρωνικός, είναι ειλικρινής) Σε καμία περίπτωση δε μίλησα για το ΔΥΝΗΤΙΚΌ επίπεδο που μπορούν να φτάσουν οι σπουδαστές της Σχολής (δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο και για το τμήμα της Ορεστιάδας), το οποίο μπορεί να είναι ΥΨΗΛΟΤΑΤΟ και (ναι το πιστεύω ) να ξεπερνά όλες τις υπόλοιπες Σχολές του εξωτερικού (τουλάχιστον τις περισσότερες). Δίχως όμως να θέλω να σε προσβάλλω, δεν πιστεύω ότι είναι εφικτό αυτό το επίπεδο, ακόμα και από εσένα, διότι όταν δίνεις βαρύτητα σε ένα πεδίο, άμεσα χάνεται κάτι από ένα άλλο. Ξέρεις τόσο καλή γενετική όσο και μαθηματικά;;; :huh:
Κλείνοντας, θα σου ζητήσω εγώ από μέρους μου να είσαι πιο ήρεμος όταν απαντάς σε κάποιον επί προσωπικού και να μην είσαι επιθετικός, πρώτον επειδή δε με γνωρίζεις, όπως ούτε και εγώ, δεύτερον επειδή scripta manent (τα γραπτά μένουν) και τρίτον επειδή μιλάς σε ένα δημόσιο ιστότοπο που είναι εύκολο κάποιος να θεωρήσει ότι προσβάλλεται.
ΥΓ. Δημοσιεύεται πιο κάτω επειδή προηγήθηκαν απαντήσεις άλλων. Για να απαντούσες σε μένα (να φαίνεται ότι απαντάς σε μένα) έπρεπε να κάνεις quote.
ptsolak έγραψε: Εμ, όλα γυρίζουν ανάποδα με αυτά που μας γράφεις τώρα!!
Είδες όμως που έχει δημιουργηθεί μία καλή ομάδα στην κοινότητα dasologoi.gr; Υπάρχει προστασία για τις τυχόν παρανοήσεις και όλοι προσπαθούμε να είμαστε σωστοί απέναντι στον άλλο (εγώ προσπάθησα πολύ γιατί παρανόησα τα γραφόμενά σου! :dry: ).
Η απάντησή σου αρκεί για να κατανοήσουμε αυτό που είχες στο μυαλό σου (και όχι αυτό που καταλάβαμε από αυτά που εμφανίστηκαν) οπότε είμαστε οκ!
Βέβαια, ήταν λίγο απότομη... Όπως και να έχει, πράγματι το αντικείμενο μας περιλαμβάνει πολλές διεξόδους για τον ελεύθερο επαγγελματία, που αν 'ξεστραβωθεί' λίγο στο διάβασμα θα καταφέρει να επιβιώσει. ΌΜΩΣ, για να αποκτήσεις πραγματική γνώση σε ένα αντικείμενο (πχ τοπογραφία ή και γενετική), οι Σχολές δεν δίνουν τα εφόδια που χρειάζονται. Το να λέμε ότι μαθαίνουμε περισσότερα από έναν άλλο επιστήμονα δεν αρκεί, αλλά πρέπει να το δείχνουμε στο πεδίο και δυστυχώς, δεν έχουμε τα εφόδια ή απλά μας λείπει η αυτοπεποίθεση,,,
Δες ρε συ που ξανά-παρουσιάστηκε πρόβλημα με χαμένη απάντηση στο φόρουμ! Μπορεί και να το κάνουν επίτηδες οι διαχειριστές :evil: - προφανώς και αστειεύομαι! παρόλα ταύτα, είναι 2η φορά που αναφέρεται κάτι τέτοιο, μήπως όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα..;